میراث مکتوب- کتاب «برآمدن مغولان» تالیف سارا استوارت و دیوید مورگان و ترجمه برهان تفسیری از سوی انتشارات امیرکبیر به بازار کتاب آمد.
تهاجمات مغول در نیمه اول قرن سیزدهم به تغییرات عمیق و شکنندهای در مسیر تاریخی غرب آسیای اسلامی منجر شد. همانطور که این جلد جدید در مجموعه «اندیشه ایرانی» نشان میدهد فتح ناگهانی از شرق با رویدادهای نزدیکتر به وطن سرزمینی صورت گرفت که زمینهساز موفقیت بعدی مغول شد. در اواسط قرن دوازدهم میلادی امپراتوری سلجوقی به سرعت از هم پاشید و استانهای وسیع آن به مجموعهای از امپراتوریها و پادشاهیهای عمدتاً کوتاهمدت تقسیم شد.
با گذشت زمان قدرتهای جدیدی مانند قراختاییهای بتپرست در آسیای مرکزی ظهور کردند. خوارزمشاهان در خوارزم خراسان و بیشتر مناطق مرکزی ایران و غوریان در جنوب شرقی سر برآوردند. با این حال مغولان که با هیچ مقاومتی از سوی رقیب امپراتوری به اندازه کافی مقتدر مواجه نشدند و معاصران آنها هجومشان را فاجعه بار میدانستند، تمامی میراث اسلامی را بر باد رفته میدیدند. پژوهشگران برجسته از جمله دیوید مورگان و کیلفورد ادموند باسورث در اینجا درباره سلسلههای پیش از حمله مغول – و جنبههایی از ادبیات شعر و علم آنها – و همچنین خود فاتحان و حکومت آنها در ایران از ۱۲۱۹ تا ۱۲۵۶ میلادی بحث میکنند.
کتاب «برآمدن مغولان» تالیف سارا استوارت و دیوید مورگان و ترجمه برهان تفسیری با ۲۴۴ صفحه و بهای ۲۴۲ هزار تومان از سوی انتشارات امیر کبیر منتشر شد.