میراث مکتوب – کتاب حاضر سفرنامهای کمنظیر از دورۀ تیموریان و دربردارنده گزارشهای ارزشمندی در مورد اوضاع سیاسی، اجتماعی و اقتصادی این دوره است.
این اثر در زمان مؤلف به شهرت زیادی دست یافت و به زبانهای متعددی نیز ترجمه شد. لشکرکشیهای عثمانیها در اروپا و آسیای صغیر، لشکرکشیهای تیمور، نزاعهای جانشینی پس از مرگ وی، شکلگیری دولت آققویونلوها، جنگهای داخلی در اولوس جوجی و مصر با دقت به تصویر کشیده شدهاند، زیرا مؤلف در بسیاری از این وقایع حضور داشته است.
یادداشتهای او در مورد اوضاع اقتصادی، تجاری و کشاورزی ایران شایان توجه و در بسیاری از موارد منحصربهفرد است. تقابل دین اسلام و مسیحیت در قرون وسطا، فضای دینی سرزمینهای اسلامی و برخی از آداب و رسوم دینی و اجتماعی مسلمانان و ارامنه با دقت تمام شرح داده شدهاند.
این کتاب با داشتن چنین امتیازاتی ضمن روشن کردن گوشههایی از تاریخ ایران و بخش بزرگی از سرزمین اسلامی و شرق اروپا میتواند از منابع قابل اتکا برای پژوهشگران رشتۀ تاریخ باشد.
شيلت برگر، یوهان، سفرنامۀ یوهان شیلت برگر، مترجم : ساسان طهماسبی، تهران، امیرکبیر، ۲۸۸ صفحه، قطع: وزیری، بها: 250000 ریال، 1396.