کد خبر:11740
پ
فاقد تصویر شاخص

سال 2019 میلادی را سال علم تاریخ اسلام پروفسور فواد سزگین معرفی خواهیم کرد

پروفسور فؤاد سزگین، یکی از برجسته‌ترین مؤرخان جهان و پژوهشگر حوزه تاریخ علوم اسلامی، صبح روز (9 تیر 1397) در استانبول ترکیه درگذشت.

میراث مکتوب – پروفسور فؤاد سزگین، یکی از برجسته‌ترین مؤرخان جهان و پژوهشگر حوزه تاریخ علوم اسلامی، صبح  روز (9 تیر 1397) در استانبول ترکیه درگذشت.
پروفسور فواد بن محمد سزگین در 24 اکتبر 1924 در استان بیتلیس” جنوب شرق ترکیه دیده به جهان گشود. وی در سال 1951 در دانشکده ادبیات دانشگاه استانبول تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد به پایان رساند و دورۀ دکترا را نیز در سال 1954 در رشته زبان و ادبیات عرب در همین دانشگاه تکمیل کرده و به رتبه «دانشیار» دست یافت.
نام پروفسور سزگین در سال 1960 که ترکیه شاهد یک کودتای نظامی بود و «عدنان مندریس» رئیس‌جمهور وقت ترکیه توسط کودتاگران اعدام شد، در فهرست «147 دانشگاه ممنوعه دانشگاه‌های ترکیه» ثبت شد که وی به این دلیل ترکیه را به مقصد آلمان ترک کرد و فعالیت‌های علمی خود را در دانشگاه فرانکفورت ادامه داد.  در سال 1965 دومین پایان‌نامه دکترای خود را به این دانشگاه تقدیم کرده و یک سال بعد به رتبه «پروفسور» ارتقا یافت.
پروفسور سزگین بر 27 زبان خارجی ازجمله سریانی، عبری، لاتین، عربی و آلمانى مسلط بود. وی علاوه بر عضویت در بسيارى از آکادمی‌هاى بین‌المللی، در طول حیات علمی خویش شمار زیادی جایزه و نشان افتخار دریافت کرد.
از این مؤرخ برجسته جهان اسلام که بیشتر فعالیت‌هایش در زمینۀ «استشراق» و مبارزۀ علمی با «مستشرقین» بوده است، تألیفات زیادی به زبان‌های مختلف بر ‌جای مانده است؛ «تاریخ التراث العربي»، «العلم والتكنلوجيا في الإسلام» و «اكتشاف المسلمينَ للقارة الأمريكية قبلَ كريستوفر كولومبوس» ازجمله کتاب‌هایی است که این اندیشمند و مؤرخ جهان به رشته تحریر درآورده است.
پیکر پروفسور فواد سزگین امروز با حضور رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، بینالی ییلدیرم، نخست وزیر، اسماعیل قهرمان رئیس مجلس، نومان کورتولموش وزیر فرهنگ و گردشگری و احمد داوود اوغلو، نخست وزیر سابق ترکیه از مقابل مسجد فاتح استانبول تشیع و به خاک سپرده شد.
اردوغان در مراسم خاکسپاری این استاد برجسته کرد عنوان کرد: زمانی که استاد سزگین را شناختم در همان دیدار اول متوجه شدم که وی تا چه اندازه به مسئله علم پایبند است. در طول حیات این استاد بزرگوار، آثار بیشماری از وی باقی مانده است. اسلام، علم، تفکر، فیزیک، پزشکی، علم فضا و علومی هستند که شاهد حضور فعال این استاد در آن عرصه ها بودیم و آثار بسیار با ارزشی در این زمینه ها از وی به جا مانده است. تنها 1300 جلد از آثار این استاد بزرگ در کتابخانه ریاست جمهوری ترکیه وجود دارد. سال 2019 میلادی را سال علم تاریخ اسلام پروفسور فواد سزگین معرفی خواهیم کرد.

منبع: موسسه جغرافيايي و كارتوگرافي سحاب

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612