کد خبر:15477
پ
D8AED985D8B3D98720D8AED988D8A7D8ACD988DB8C20DAA9D8B1D985D8A7D986DB8C

رونمایی از نسخۀ خطی 500 سالۀ خواجوی کرمانی

از نسخۀ خطی «خمسه» خواجو، یکی از یازده اثر خطی خواجوی کرمانی موجود در مرکز نسخ خطی آستان قدس رضوی رونمایی شد.

میراث مکتوب- هم‌زمان با روز بزرگداشت خواجوی کرمانی، کتابخانۀ مرکزی آستان قدس رضوی در شصت‌وهشتمین سه‌شنبۀ علمی فرهنگیِ خود از نسخۀ خطی «خمسه» یکی از یازده اثر خطی خواجوی کرمانی موجود در گنجینۀ رضوی رونمایی کرد.

 

 

کارشناس نسخ خطی کتابخانۀ آستان قدس رضوی در این خصوص توضیح داد: یازده نسخه خطی از آثار خواجوی کرمانی با عناوین «دیوان»، «گل و نوروز»، «روضةُ الانوار»، «همای و همایون»، «ساقی‌نامه» و «خمسه» در این مرکز نگهداری می‌شود که نسخۀ رونمایی‌شده قدیمی‌ترینِ این مجموعه است.

سیدرضا صداقت‌حسینی اثر رونمایی شده را دومین نسخه از جهت تاریخ کتابت در ایران دانست و اظهار داشت: این نسخه در سال 965 هجری قمری توسط حسنِ محمّدشریفِ کاتب شیرازی به خط نستعلیق خوش کتابت شده است. وی افزود: این اثر دارای سه مجلس تصویر هنری و مشتمل بر پنج مثنوی است که گوهرنامه‎، کمال‎نامه و گل و نوروز از آن جمله است.

صداقت‌حسینی تذهیب این اثر را متعلق به دورۀ صفویه دانست و گفت: کتاب حاضر با شمارۀ 53410 در گنجینۀ نسخ خطی آستان قدس رضوی به ثبت رسیده است.

همچنین دکتر محمدرضا صرفی، استاد گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شهید باهنر کرمان از سخنرانان این مراسم وبیناری بود. وی اشعار خواجوی کرمانی را مملو از اندیشه های شیعی خواند و گفت: قدیمی‌ترین نسخه تاریخ‌دار از این شاعر کرمانی متعلق به سال ۷۵۰ هجری است که تاریخ وفات خواجو هم همین سال است. وی نسخۀ رونمایی شده را از جهت ادبی و هنری قابل توجه دانست.

علیرضا هاشمی‎نژاد، عضو پژوهشکدۀ فرهنگ اسلام و ایران دانشگاه شهید باهنر کرمان از دیگر سخنرانان این مراسم بود. وی این نسخه را یک از نسخ نفیس خواجو عنوان کرد و اظهار داشت: از خمسه تنها چند نسخۀ مهم داریم که یکی با تاریخ کتابت 830 قمری در استانبول و دیگری به کتابت 924 قمری در لندن نگهداری می‌شود و نسخۀ آستان قدس رضوی نیز یکی از مهم ترین این نسخ است.

 

 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612