کد خبر:17245
پ
D986D988D8ADD8A920D8A7D984D8A7D8ADD8B2D8A7D986_0

رونمایی از نسخه خطی «نوحة الاحزان و صیحة الاشجان»

قدیمی‌ترین نسخه خطی کشور از «نوحة الاحزان و صیحة الاشجان» در شرح مصیبت سیدالشهدا(ع) و اسارت اهل بیت ایشان در حرم رضوی رونمایی شد.

میراث مکتوب- در نود و هفتمین سه‌شنبۀ علمی فرهنگی سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی قدیمی‌ترین نسخه خطی «نوحة الاحزان و صیحة الاشجان» تألیف محمديوسف بن آقابيگ دهخوارقانی تبریزی از علما و فقهای قرن یازدهم هجری، معرفی و رونمایی شد.

 

 

کارشناس ارزشیابی و ثبت نسخ خطی کتابخانۀ آستان قدس رضوی با بیان اینکه این کتاب شامل يك مقدمه، پنج مسلك و یک خاتمه است، در معرفی این اثر نفیس افزود: کتاب «نوحه الاحزان و صیحه الاشجان» در مصائب حضرت سیدالشهدا(ع) نوشته شده است که مقدمه آن در بیان ثواب گريه، مسلك اول شرح مصيبت انبياء برای امام حسین(ع)، مسلک دوم شرح مصیبت پیامبر(ص) و حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س) برای آن بزرگوار و مسلک سوم تبیین کننده کیفیت احوال حضرت تا زمان قتال است.

سیدرضا صداقت‌حسینی در ادامه افزود: چگونگي حكايت غم‌انگیز و شکایت جگرسوز واقعه کربلا در مسلک چهارم مطرح شده است و مسلک پنجم نیز به گرفتاري اسيران اهل بیت(ع) و قصه شام می‌پردازد. در خاتمۀ این کتاب هم به ثواب و فضلیت زيارت سيدالشهداء(ع) پرداخته شده است.

وی در تبیین دلایل نفاست این نسخه بیان کرد: این اثر از روی نسخه خط مؤّلف کتابت شده که باعث شده است متن حاضر نسخه‌ای قابل اعتماد به لحاظ ضبط واژگان و عبارات باشد؛ همچنین قدیمی‌ترین یا اولین نسخه به لحاظ تاریخ کتابت در کتابخانه‌های ایران است که به شمارۀ 1872 در گنجینۀ نسخ خطی کتابخانۀ مرکزی آستان قدس رضوی به ثبت رسیده است.

این نسخه‌شناس با اشاره به اینکه این نسخۀ قدیمی در چهارم ذی القعده سال 1071 در 172 برگ کتابت شده، اظهار کرد: این کتاب دارای حواشی تصحیحی در برخی اوراق است و توسط نادرشاه افشار در سال 1145 هجری قمری وقف کتابخانه آستان قدس رضوی شده است.

گفتنی است به مناسبت نزدیکی به روز جهانی ناشنوایان، رونمایی از موزه آنلاین با عنوان «سکوت در هیاهو» ویژه ناشنوان و کم‌شنوایان بخشی دیگر از این مراسم بود. این مراسم به صورت وبیناری و با حضور محدود کارشناسان و جمعی از ناشنوایان برگزار شد.

منبع: پایگاه اطلاع‌رسانی کتابخانه آستان قدس رضوی

 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612