کد خبر:20391
پ
فاقد تصویر شاخص

روضه تسلیم

روضۀ تسلیم یا تصورات از جمله آثار خواجه نصیرالدین طوسی، دانشمند و فیلسوف بزرگ سدۀ هفتم هجری است که در آن مجموعه ای از اندیشه های اسماعیلی گرد آمده است.

ميراث مكتوب – روضۀ تسلیم یا تصورات از جمله آثار خواجه نصیرالدین طوسی، دانشمند و فیلسوف بزرگ سدۀ هفتم هجری است که در آن مجموعه ای از اندیشه های اسماعیلی گرد آمده است. این کتاب مهم ترین و جامع ترین اثر در باب مبانی اعتقادی اسماعیلیان نزاری دورۀ الموت و از منشأت و امالی خواجۀ طوسی است که حسن محمود کاتب آن را جمع آوری کرده است.

آشنایی مصحح با روضۀ تسلیم زمانی آغاز شده است که برای تدریس فلسفه و کلام اسماعیلی در جستجوی متنی بوده است که بتواند تصویر روشنی از سیر تکاملی دعوت اسماعیلی را دربرداشته باشد. دکتر سید جلال حسینی بدخشانی در مقدمۀ این کتاب می گوید: استفاده از متن روضه چنین احتیاجی را تا اندازه ای برآورده می کرد ولی نواقص متن چاپ شده چیزی نبود که به سادگی قابل چشم پوشی باشد و از این رو با تلاش فراوان و مسافرت های پیاپی به ایران، افغانستان و پاکستان توانستم به سه نسخۀ خطی معتبر دسترسی پیدا کرده و نقد و بررسی و تصحیح مجدد کتاب را به عنوان تز دکترا در فلسفۀ اسلامی به دانشگاه آکسفورد انگلستان پیشنهاد نمایم.

روضۀ تسلیم
تألیف: خواجه نصیرالدین طوسی
تصحیح و پیشگفتار: سید جلال حسینی بدخشانی
مقدمه: هرمان لندلت
تعداد صفحه: 195
شمارگان 1000 نسخه
بها: 125000 ریال
قطع: وزیری
ناشر: مرکز پژوهشی میراث مکتوب با همکاری مؤسسۀ مطالعات اسماعیلی (لندن)

در حال حاضر نسخ خطی شناخته شدۀ روضۀ تسلیم که از همۀ آنها در چاپ حاضر استفاده شده است عبارتند از : 1 – نسخۀ (م) به خط کاتبی ناشناخته، مورخ 12 ربیع الثانی سال 968 ق. از روی نسخۀ موشح به امضای خواجه، 245 صفحه. 2. نسخۀ (ق) به خط محمد بن قاضی، مورخ 16 ذی القعده 1175 ، 263 صفحه. 3 . نسخۀ (ت) برگزیده ای شامل سه تصور به خط محمد شفیع بن خواجه محمد، مورخ 1180 ، نسخۀ شمارۀ 8211 کتابخانۀ مرکزی دانشگاه تهران. 4 . نسخۀ (ن) به خط صفی الله بیک، مورخ شوال 1353 ، که از روی نسخۀ مورخ 1177 به خواهش ولادیمیر ایوانف بازنویس شده، 129 صفحه. 5 . نسخۀ (س) به خط سید منیر مورخ 26 رمضان 1343، 239 صفحه.

تصحیح متن حاضر با راهنمایی استاد ارجمند، ویلفرد مادلونگ انجام و همزمان از روی متن تصحیح شدۀ ترجمۀ فرانسوی آن به وسیلۀ پرفسور کریستین ژامبه در پاریس منتشر گردید. ترجمۀ انگلیسی به همراه متن فارسی و با مقدمۀ هرمان لندلت و یادداشت های فلسفی کریستین ژامبه در سال 2005 م. در لندن منتشر گردید و در این اثر برگردان فارسی مقدمۀ عالمانۀ پرفسور لندلت نیز آمده است.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612