کد خبر:2259
پ
0as-1

رستخیز ناگهان نقش صناعات صوری در مثنوی معنوی

فرزاد اقبال در شماره ۵۰ دوفصلنامه تخصصی آینه میراث مقاله ای درباره رستخیز ناگهان نقش صناعات صوری در مثنوی معنوی نوشته است.

میراث مکتوب – فرزاد اقبال در شماره ۵۰ دوفصلنامه تخصصی آینه میراث مقاله ای درباره رستخیز ناگهان نقش صناعات صوری در مثنوی معنوی نوشته است.
شرح و تفسیر مثنوی جلال‌الدین محمد مولوی سابقه‌ای دیرین دارد، اما نکتۀ حائز اهمیت در شیوۀ شرح این تفاسیر، گرایش عرفانی آنها در توضیح محتوایی ابیات است. در شیوۀ تفسیری که برای تحلیل مثنوی در این مقاله ارائه نموده‌ام، کوشیده‌ام تا حوزۀ معانی ابیات را در الفاظ آن محدود و مدلل سازم. در این شیوه، مبنای معنایابی شعر توجه به صنایع ادبی و آرایه‏های زبانی آن است. این شیوه را جهت به چالش کشاندن این پیش ‌فرض رایج در میان مثنوی ‏پژوهان که لفظ و صورت در برابر اندیشۀ بلند مولانا بی‌اعتبار و بی‌ ارزش است، «تفسیر صوری» نامیده‌ام. در این شیوه بیش از هر چیز زبان مثنوی و شاعرانگی مولانا معیار شرح و توضیح ابیات قرار می ‌گیرد.
مقاله رستخیز ناگهان نقش صناعات صوری در مثنوی معنوی اثر فرزاد اقبال در شماره ۵۰ دوفصلنامه تخصصی آینه میراث منتشر می شود.
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612