میراث مکتوب- دکتر اکبر ایرانی، مدیرعامل مؤسسۀ پژوهشی میراث مکتوب، به مناسب شهادت سردار قاسم سلیمانی، در یادداشتی که در روزنامۀ ایران منتشر شده به جایگاه این سردار شهید به عنوان نماد مبارزه با استکبار پرداخته است که آن را در ادامه میخوانید.
شهادت سردار دلها و مرد جان برکف سرافراز ملی، سردار شهید قاسم سلیمانی را به مردم ایران و همۀ آزادیخواهان جهان تسلیت میگویم. او چه در دوران دفاع مقدس و چه بعد از جنگ تحمیلی محاسبات استکبار جهانی را به هم ریخت و گروه داعش جنایتکار را با تشکیل بسیج مردمی در سوریه و عراق نابود و تمام دسیسههای استکبار جهانی را برملا کرد. استخوانی بود در گلو و خاری در چشم آنها شد. نبوغ این سردار ملی که نظیر آن را در تاریخ پر افت و خیز اسلام و ایران کم نداریم، موجب شد جبهۀ جباران سلطهگر غربی علیه او بسیج شوند تا به هر قیمتی او را از صحنه روزگار محو کنند. در صدر اسلام، مالک اشتر برای اجرای عدالت راهی مصر شد اما جبهۀ فریب و دغل معاویه و عمرو بن عاص او را مسموم کرد. در تاریخ ایران باستان رستم دستان مظهر آزادگی و مردانگی و شهامت و وطنپرستی بود و رمز مانایی و ماندگاری ایران. امثال امامقلیخانها با پرتغالیها مبارزه کردند و باقرخانها و ستارخانها برای مقابله با متجاوزان روس جانها را برکف نهادند و غرور ملی را احیا و عزت ایرانی را بیمه و حیات جاوید بخشیدند.
سردار سلیمانی همزمان در چند جبهه جنگ مبارزه کرد و همواره نماد قدرت ملی و رمز بازدارندگی بود. کوششها و جانفشانیهای این رادمرد تاریخ ایران حتی از چشم حسودان و کینهورزان به دور نماند، چنانکه یکی از سران استکبار اعتراف کرده بود سردار سلیمانی یک تنه حریف سلطهخواهان استکبار است. جا دارد هنرمندان و نویسندگان آزادیخواه زندگی و حیات طیبۀ این سردار عزت و غرور و افتخار ایرانی را با هنر و قلم و شعر و ادبیات خود به نسل غافل که در چنبرۀ فریب فضای مجازی، دل در گرو غرب دارند معرفی کنند، تا این نسل هم بدانند مملکت ما با جانفشانیهای افرادی چون سردار سلیمانیها مانا و عزتمند شده، سرِ افتخار و اعتزاز همچنان رفیع و بالا نگه داشته و خواهند داشت. چه نیکو امام علی(ع) پس از شنیدن شهادت مالک اشتر نکتههای نغز فرمود و کید مکاران را برملا نمود؛ سخنانی که امروز در حق سردار شهید قاسم سلیمانی صادق است:
«آگاه باشید به خدا سوگند مرگ تو اى مالک، جهانى را ویران و جهانى را شاد مىسازد؛ یعنى اهل شام را خوشنود و عراق را خراب مىگرداند، بر مردى مانند مالک باید گریهکنندگان بگریند، آیا یاورى مانند مالک دیده میشود، آیا مانند مالک کسى هست، آیا زنان از نزد طفلى بر مىخیزند که مانند مالک شود».
مرد سرسخت روزهای جنگ از مطالعۀ کتاب هم هرگز غافل نشد. قهرمانی که کتابهای کمی در ارتباط با او نوشته شده است و شخصیتش هنوز در میان دوستدارانش بهعنوان یک چهرۀ جذاب ولی مبهم باقی مانده است. شاید کمتر کسی این روزها از علاقۀ شهید سلیمانی به کتاب بداند. این سردار شهید علاوه بر تصاویری که هنگام مطالعه یا رونمایی کتابهای منتشر شده از او دیده شده، برای برخی کتابها مقدمهای نوشته است.
«چون آخرِ کارها هر آینه فناست، «شهادت» بهترین مرگ است».
تاریخ الوزراء [=ذیلِ نَفثَه المصدور]، ابوالرَّجای قمّی، ص۹۸.