کد خبر:42627
پ
3569771

حافظ، نماد حکمت و زیبایی در ادبیات فارسی است

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: بهره‌گیری از ظرفیت‌های شعر حافظ و زبان فارسی برای انتقال ارزش‌های انسانی و اخلاقی امری ضروری است.

میراث مکتوب- دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه در متنی برای گرامی‌داشت روز حافظ نوشت:

«در تمام تاریخ ادبیات فارسی، من نتوانسته‌ام سخن دیگری به اوج سخن حافظ پیدا کنم که تمام ویژگی‌های یک سخن زیبا و والا را در خود داشته باشد. «مقام معظم رهبری»

در گرامی‌داشت روز حافظ، شاعر بزرگ و فرزانه‌ای که بنیان‌گذار حکمت و زیبایی‌شناسی در ادبیات فارسی است، به اهمیت نقش او در فرهنگ و تمدن اسلامی-ایرانی می‌پردازیم. حافظ با بیانی شاعرانه و عمیق، در اشعار خود مفاهیم انسانی و اخلاقی را تبیین کرده و به عنوان نماد هویت ملی ما در تاریخ ادبیات ایران شناخته می‌شود.

حافظ با زبانی شیرین و عمیق به ما یادآور می‌شود که زبان فارسی نه تنها ابزاری برای ارتباط، بلکه عاملی مهم در ایجاد همبستگی ملی و فرهنگی است. اشعار او به‌عنوان یکی از نمادهای ادب فارسی در جهان شناخته شده و می‌تواند به گسترش فرهنگ و تمدن ایرانی کمک شایانی کند. از این رو، بهره‌گیری از ظرفیت‌های شعر حافظ و زبان فارسی برای انتقال ارزش‌های انسانی و اخلاقی امری ضروری است.

شورای عالی انقلاب فرهنگی در اسناد و مصوبات خود، به‌ویژه در نقشه مهندسی فرهنگی و سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، بر ضرورت جای دادن ادبیات فارسی، به‌ویژه آثار بزرگان آن چون حافظ، در نظام آموزشی تأکید کرده است. تقویت محتوای متون و برنامه‌های آموزشی می‌تواند نقش مؤثری در ترویج زبان و ادبیات فارسی ایفا کند.

پیشنهاد می‌شود برنامه‌های آموزشی ویژه‌ای در مدارس و دانشگاه‌ها برای معرفی و تحلیل اشعار حافظ و دیگر شاعران بزرگ فارسی‌زبان طراحی شود. این برنامه‌ها باید با هدف ارتقای سطح فرهنگی و هنری جوانان، به تقویت تربیت زیبایی‌شناختی و هنر در ساحت‌های شش‌گانه تربیتی کمک کنند.

امیدوارم با همت همهٔ فارسی‌زبانان و عاشقان ایران عزیز، بتوانیم میراث گران‌سنگ ادبیات فارسی، به‌ویژه اشعار جاودان حافظ را پاس بداریم و آن را به نسل‌های آینده منتقل کنیم.»

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612