میراث مکتوب- مجلد نخست کتاب «تاریخ عمومی فلسفه اسلامی بالمعنیالاعم یا برآمده تفاعل اسلامیات و یونانیات» اثر منوچهر صدوقی سها، از سوی انتشارات انجمن آثار و مفاخر فرهنگی روانه بازار نشر شد.
در بخشی از مقدمه رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی بر این کتاب آماده است: «استاد منوچهر صدوقی سها که تألیفات ارجمندش در سالیان اخیر، منبعی برای شناسایی و شناخت تاریخ فلسفه و حکمت بوده است در اثر پیش رو، ضمن تعریض به دو دیدگاه متأثر از نگاه مستشرقان، که یکی فلسفه اسلامی را عربی شده فلسفه یونان و دیگری آن را صرفاً کلام اسلامی می داند، با تقسیم فلسفه به «معنی الاعم» و «معنى الاخص» و با ارائه دو تعریف متمایز از فلسفه که در معنای اعم آن، علم به احوال اعیان موجودات آن چنان که هستند به قدر قدرت و طاقت بشری (العلم باحوال اعيان الموجودات على ما هي في نفس الامر عليه بقدر الطاقه البشريه) و در معنای اخص، علم به احوال اعیان موجودات آن چنان که در نفس الامر هستند بر پایه مبادی اسلامی (العلم باحوال اعيان الموجودات على ما هى نفس الامر عليه على المبادى الاسلاميه) است، در صدد حل مشکل تردید و تشکیک در وجود و ماهیت فلسفه اسلامی و بیان دیدگاهی متمایز در این باب برآمده است.
صدوقی سها، فلسفه اسلامی بالمعنی الاعم را برآمده تفاعل و تعامل اندیشه یونانی و اسلامی دانسته و چنان این دو را در هم تنیده و به هم آغشته می داند که حتی روا نمی داند آن را فلسفه اسلامی به معنای اعم بخواند، بلکه اصطلاحاتی چون Greekal Islam (اسلام یونانی یا Islamic creek ) یونان اسلامی را درست تر از فلسفه اسلامی (به معنی الاعم) می داند. وی معتقد است آثار شیخ الرئیس و ملاصدرا نمونه بارزی از این نوع فلسفه است. اما فلسفه اسلامی (به معنی الاخص) از دیدگاه او فلسفه ای فارق از یونان و دستگاهی است واحد و فارد و مبتنی بر مبادی اسلامیه. از دیدگاه مؤلف کتاب پیش رو، فیلسوف اسلامی در مبادی متکی به بدیهیات و مهمتر مبادی اسلامیه است. وی البته نمی خواهد بگوید این فلسفه برآمده از مبادی اسلامیه، عین اسلام است بلکه می خواهد بگوید فلسفه ای است برخاسته از اسلام.»
مجلد نخست کتاب «تاریخ عمومی فلسفه اسلامی بالمعنیالاعم یا برآمده تفاعل اسلامیات و یونانیات» در شمارگان ۱۵۰ نسخه، ۹۲۸ صفحه و بهای ۲۰۰ هزار تومان در اختیار علاقهمندان قرار گرفته است.
منبع: انجمن آثار و مفاخر فرهنگی