میراث مکتوب- کتاب «زبان غزل: تحلیل زبان غنایی غزلیات سعدی و حافظ بر بنیاد نظریه ساختگرایی» نوشته پونه ناشر بهتازگی توسط انتشارات روشناندیشان منتشر و راهی بازار نشر شده است.
مولف اینکتاب معتقد است بلندای اندیشه و زیبایی کلام سعدی و حافظ آنقدر وسوسهبرانگیز است که جذابیت آن تنها شامل حال علاقهمندان به ادبیات نمیشود. طوری که میتوان گفت کمتر کسی است که با اشعار این بزرگان مأنوس یا آشنا نباشد. او در کتاب پیشرو تلاش کرده بر مبنای نظریه ساختگرایی و شیوههای نظری مخاطبمحور زیبایی این اشعار را بیشتر به خواننده بنماید.
پونه ناشر میگوید در حقیقت، تحلیل زبان غنایی رهیافتی به ادبیات غنایی است که به بررسی ارتباط صورت و معنا در این گونه آثار میپردازد. کتاب «زبان غزل» در پی آن است که با بهکارگیری اصولی از نظریه ساختگرا که قابل انطباق بر ساختار زبان فارسی باشد، الگویی تحلیلی فراهم آورد تا بتوان به کمک آن متون شعری غنایی را تحلیل و تفسیر کرد. زبانشناسان مکتب ساختگرایی معتقدند که زبان را میتوان، مانند هر پدیده فیزیکی دیگر، با روشی علمی مطالعه کرد، اما به مرور متوجه شدند نمیتوان از جنبه هنری زبان غفلت کرد. بنابراین ترجیح دادند دادههای فراهمآمده را در قالب مؤلفههای آوایی، نحوی و معنایی بررسی کنند.
تحلیل زبان شعر غنایی حافظ و سعدی در سطح آوایی با بررسی عناصری چون وزن و تکرارهای آوایی کامل و ناقص در میان یک صورت زبانی، و در صورت زبانی آغاز و حوزه معنا، با بررسی دو سطح معناساز واژگان، و صور خیال (بلاغت) و در حوزه نحو با بررسی ساختار نحوی و نشانههای زبانی که عاطفهمحورند، از جمله موضوعاتی هستند که در کتاب «زبان غزل» به آنها پرداخته شده است. به اینترتیب نویسنده اثر، با واکاوی گزیدهغزلهای حافظ و سعدی بهعنوان نمونههای شعر غنایی، تلاش کرده موارد مثالی را پیش روی مخاطبش بگذارد که در تحلیل زبان شعر غنایی مفید باشد.
این کتاب با ۳۰۴ صفحه، شمارگان هزار نسخه و قیمت ۶۰ هزار تومان منتشر شده است.