کد خبر:12071
پ
tajlil_0

تجلیل از پژوهشگر آذربایجان در جشنواره بین المللی نشان فرهنگی شهریار

همزمان با روز ملّی شعر و ادب و در چهارمین جشنواره بین المللی استاد شهریار، از روزنامه نگار و پژوهشگر تاریخ و ادبیات آذربایجان تجلیل شد.

میراث مکتوب – همزمان با روز ملّی شعر و ادب و در چهارمین جشنواره بین المللی استاد شهریار، از روزنامه نگار و پژوهشگر تاریخ و ادبیات آذربایجان تجلیل شد.

همزمان با برگزاری چهارمین جشنواره بین‌المللی نشان فرهنگی شهریار در دانشگاه تبریز که با حضور شخصیت‌های علمی و دانشمندانی از کشور‌های ایران، ترکیه، جمهوری آذربایجان، گرجستان و ارمنستان برگزار  شد، از محمّد طاهری خسروشاهی به پاس تلاش های قابل تحسین این پژوهشگر در حوزه تاریخ و ادبیات آذربایجان، تجلیل و تندیس جشنواره و لوح تقدیر به وی اهدا شد.

گفتنی است محمد  طاهری خسروشاهی ، در سالهای گذشته تحقیقات قابل توجهی در حوزه ادبیات و تاریخ آذربایجان به ویژه تکریم و بزرگداشت مفاخر این دیار داشته است.

از جمله آثار و تالیفات تحقیقی او در این حوزه می توان به کتاب های:  فصل‌های تاریکی (بررسی تحلیلی بازتاب جنگ‌های ایران و روس در شعر عصر قاجار)، مُرغِ صبح خوان( مقالاتی در بررسی منظومه فکری استاد شهریار)، چراغِ جان(مهمترین تحقیقات متاخّران درباره شیخ محمود شبستری)، خلوت نشین گنجه( بررسی تحلیلی منظومه های نظامی گنجه ای)، سايه سروِ سهي(يادنامة استاد دكترمنوچهرمرتضوي)، با قافلة شوق(ارج نامه دکتر محمّدعلی موحّد)، این گونه ماندگار (یادنامة استاد دکتر اسماعیل رفیعیان)،کتاب شناسی توصیفی-تحلیلیِ دکتر محمّدعلی موحّد، مردان بی ادّعا( شرح حال سرداران شهیدآذربایجان؛ از قاجار تا دورة معاصر)، پیرِگلرنگ(یادنامه مصحّح فقید دیوان حافظ؛دکتر رشید عیوضی تبریزی) و … اشاره کرد.

همچنین تالیف چند مدخل مرتبط با آذربایجان و تبریز در دانشنامه ها و دائره المعارف های علمی کشور، حضور و سخنرانی در برخی از مراکز علمی و دانشگاهی از دیگر فعالیت های علمی و پژوهشی اوست.

از دیگر افتخارات او کسب مقام اوّل دانشجویان زبان و ادبيات فارسی (دانشگاه تربیت معلم تبریز ـ 1377)، انتخاب به عنوان پژوهشگر برتر در حوزه زبان و ادبیات فارسی (وزارت فرهنگ و ارشاداسلامي-1387)، تجلیل از سوی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور به دلیل اهتمام در بزرگداشت مفاخر آذربایجان(1394) است.

شایان ذکر است جشنواره نشان فرهنگی شهریار از جمله برنامههای بینالمللی اجرا شده توسط موسسه تحقیقاتی قفقاز، آناتولی و آسیای میانه است که امسال نیز به مناسبت سالروز درگذشت استاد سیدمحمدحسین شهریار و روز ملی شعر و ادب فارسی، چهارمین دوره  آن برگزار شد.

 از چپ: دکتر مجیدی( رئیس دانشگاه تبریز) دکتر عسکری( معاونت پژوهشی دانشگاه تبریز) و محمد طاهری خسروشاهی

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612