میراث مکتوب- فرزانگان دانش و پژوهش همواره روشناییبخش راه دشوار علم و فرهنگ بودهاند که با گذشت و ایستادگی و پرتوافکنی در افقهای پیشروی نسلهای جدید، راهگشایی کردهاند و تجلیل از این مفاخر، احترام به شأن و منزلت انسانهایی است که عمر خود را در راه اعتلای فرهنگ ای مرزو بوم سپری کردهاند.
در همین راستا به پاس بیش از سه دهه تلاش سترگ، مستمر و خستگیناپذیر استاد حسین مسرت در حوزه تحقیق، پژوهش و نگارش مقالات در کتابداری و کتابشناسی و معرفی یزد، در مراسمی با عنوان عصری با کتاب از این کتابدار صاحب قلم تجلیل میشود.
حسين مسرّت، از پژوهشگران و مصححّان متون کهن و کتابشناسان و يزدشناسان شناخته شدۀ کشور است. او تحصيلات مقدّماتي و كارشناسي زبان و ادبيّات فارسي را در يزد و کارشناسي ارشد نسخهشناسي در دانشگاه شهيد بهشتي گذرانده است. وي هم اکنون داراي بيش از 60 عنوان کتاب و 600 مقاله چاپي است و افزون بر حوزۀ يزدشناسي و کتابشناسي به ويژه تصحيح متون و فهرستنگاري نسخ خطي، دستي هم در شعر و شاعري دارد و با تخلص «مسرور» شعر ميسرايد.
در این مراسم نویسندگان و اساتیدی همچون دکتر اصغر دادبه، استاد دانشگاه علامه طباطبایی و مدیر گروه ادبیات دایرة المعارف بزرگ اسلامی، دکتر اکبر ایرانی، مدیرعامل مؤسسۀ پژوهشی میراث مکتوب و دکتر نیکنام حسینی، مدیرعامل خانۀ کتاب ایران سخنرانی میکنند.
در مراسم تجلیل از استاد حسین مسرت، ضمن تبیین خدمات کتابدارانۀ ایشان، به نقش مؤثر این پژوهشگر ارجمند در تدوین بیش از 60 جلد کتاب و صدها مقاله در معرفی کتاب و نویسندگان و … اشاره شده، فیلم مستندی از زندگی سراسر کتابمحورانه استاد حسین مسرت به نمایش در میآید و از کارنامۀ پژوهشی و ارجنامه استاد مسرت رونمایی میشود.
گفتنی است ارجنامه استاد مسرت با همقلمی دهها نویسنده و صاحبنظر فرهنگی گردآوری و توسط خانۀ کتاب ایران منتشر شده است.
مراسم تجلیل از استاد حسین مسرت به همت خانۀ کتاب ایران و با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد، انجمن اهل قلم استان یزد، سازمان فرهنگی شهرداری یزد و برخی دیگر از نهادهای فرهنگی ساعت 20:30 روز چهارشنبه 22 خردادماه در سالن هلال احمر یزد برگزار میشود.
این مراسم در حالی در یزد برگزار میشود که این شهر به عنوان پایتخت کتاب ایران در سال 1398 معرفی شده است.
حضور در این مراسم فرهنگی برای عموم علاقهمندان آزاد است.