کد خبر:43950
پ
03_1-2

تبدیل کتابخانه ملی به قطب حفاظت از نسخ خطی

در نشستی چالش‌ها و فرصت‌های توسعه همکاری‌ها و تقویت نقش کتابخانه ملی در حفظ و نگهداری از نسخ خطی و اسناد تاریخی کشور بررسی شد.

میراث مکتوب- به منظور بررسی راهکارهای توسعه همکاری‌های علمی و پژوهشی و تقویت نقش کتابخانه ملی در حفاظت از میراث مکتوب کشور، نشست هم اندیشی با حضور رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و اعضای مجمع کتابخانه‌های تخصصی استان قم (مکتا) در کتابخانه آیت‌الله بروجردی(ره) برگزار شد.

در این نشست که به بررسی چالش‌ها و فرصت‌های توسعه همکاری‌ها و تقویت نقش کتابخانه ملی در حفظ و نگهداری از نسخ خطی و اسناد تاریخی کشور اختصاص داشت، غلامرضا امیرخانی رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، بر اهمیت تبدیل کتابخانه ملی به پایگاه اصلی جمع‌آوری نسخ خطی و جلوگیری از خروج این نسخ ارزشمند از کشور تأکید کرد. وی افزود که کتابخانه ملی باید به عنوان متولی اصلی این امر، نقشی فعال در حفاظت از نسخ خطی و اسناد تاریخی کشور ایفا کند.

امیرخانی همچنین بر لزوم هم‌افزایی با سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به منظور تقویت همکاری‌ها در زمینه حفاظت از آثار مکتوب و توسعه برنامه‌های علمی تأکید کرد.

از جمله مباحث مطرح‌شده در این نشست فرهنگی توسط حاضران، تأکید بر این نکته بود که کتابخانه ملی نباید صرفاً به مکانی برای قرائت یا انبار کتاب محدود شود. بلکه، باید به سمت اجرای فعالیت‌های نوآورانه و ارائه خدمات علمی متنوع گام بردارد. در این راستا، پیشنهاد ایجاد یک مجله تخصصی برای معرفی و نقد کتاب نیز مطرح گردید که هدف آن ترویج فرهنگ کتابخوانی و ارتقای دسترسی پژوهشگران به منابع علمی و اطلاعات به‌روز است.

لازم به ذکر است که در این نشست، سید محمود سادات، معاون پژوهش و منابع دیجیتال، رضا شهرابی، معاون کتابخانه‌ ملی، مهشید برجیان، مشاور رئیس سازمان و مدیرکل حوزه ریاست، روابط عمومی و امور بین‌الملل و جمعی از مدیران کتابخانه‌های تخصصی استان قم حضور داشتند.

منبع:کتابخانه ملی

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612