کد خبر:43840
پ
43272745-2

تاریخ روابط سیاسی ایران و انگلیس

کتاب «تاریخ روابط سیاسی ایران و انگلیس» تألیف محمود محمود، در سلسله نشست‌های «صد کتاب ماندگار قرن» در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران معرفی و بررسی خواهد شد.

میراث مکتوب- کتاب «تاریخ روابط سیاسی ایران و انگلیس» تألیف محمود محمود، به عنوان یکی دیگر از عناوین برگزیده در بیست و سومین نشست از سلسله نشست‌های «صد کتاب ماندگار قرن» در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران معرفی و بررسی خواهد شد.

این کتاب مجموعه‌ای مستند و تحلیلی درباره تاریخ روابط ایران و انگلستان است. نویسنده، محمود محمود، با بیش از سه دهه تلاش و پژوهش دقیق، مجموعه‌ای از اسناد تاریخی و رویدادهای مهم را از نیمه دوم قرن سیزدهم میلادی، یعنی اواخر قرن هفتم هجری، تا دوره قاجار گردآوری و تنظیم کرده است.

مباحث کتاب با نگاهی به شرایط تاریخی ایران در دوران سلطه مغول و حکومت ارغون شاه، نواده هلاکو، آغاز می‌شود؛ دورانی که ادوارد اول بر انگلستان سلطنت می‌کرد. با وجود این مقدمه تاریخی، تمرکز اصلی اثر به بررسی موشکافانه روابط ایران و انگلستان در دوره قاجار اختصاص دارد.این مقطع تاریخی به دلیل تأثیرات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی گسترده، نقطه عطفی در روابط بین دو کشور محسوب می‌شود.

این کتاب همچنین روابط دو کشور را تا معاهده ۱۹۰۷ میان روسیه و انگلستان، پیامدهای آن بر ایران و تحولات دوران جنگ جهانی اول دنبال می‌کند. ویژگی برجسته این اثر، استناد به منابع معتبر و متنوع است که آن را به یکی از مراجع کلیدی در پژوهش‌های تاریخ دیپلماسی ایران تبدیل کرده است.

نشست معرفی و بررسی کتاب «تاریخ روابط سیاسی ایران و انگلیس» روز یکشنبه11 آذرماه ساعت ۱۰ صبح در سالن فرهنگ مرکز همایش‌های بین‌المللی این سازمان و با حضور فریدون مجلسی، پژوهشگر روابط بین‌الملل و مجید تفرشی، پژوهشگر تاریخ معاصر برگزار خواهد شد. ربابه معتقدی، عضو هیئت علمی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران ، نیز دبیری این نشست را برعهده خواهند داشت.

 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612