کد خبر:12610
پ
فاقد تصویر شاخص

بزرگداشت فریتس مایر در هزاره ابوسعید ابوالخیر

شهر کتاب همایش بررسی آثار و اندیشه‌های ابوسعید ابوالخیر را همراه با بزرگداشت فریتس مایر، خاورشناس و پژوهشگر سوئیسی برگزار می‌کند.

میراث مکتوب- شهر کتاب به مناسبت هزارمین سال درگذشت ابوسعید ابوالخیر، همایش بررسی آثار و اندیشه‌های ابوسعید ابوالخیر، همراه با بزرگداشت فریتس مایر، خاورشناس و پژوهشگر سوئیسی و نویسنده‌ کتاب «ابوسعید ابوالخیر: حقیقت و افسانه» را برگزار می‌کند.

امروزه جامعه‌ ما بیش از هر زمان دیگر به آموزه‌هایی نیازمند است که مردم را به شادمانی‌های اصیل و رواداری نسبت به همدیگر و امیدواری به رحمانیت خداوند دعوت کند. عارفان ایرانی علی‌رغم تفاوت مشرب‌هایی که داشته‌اند، در مدارا کردن و مشفقانه با مردم برخورد کردن با هم اشتراک نظر دارند.

شاید یکی از برجستگان این نوع نگاه به خلق، شیخ ابوسعید ابوالخیر عارف قرن پنجم است، که مردمان را به «یکسو نگریستن و یکسان نگریستن» فرا می‌خواند و راه حقیقت را «صدق با حق و رفق با خلق» می‌داند. ابوسعید ابوالخیر در اول محرم ۳۵۷ ق به دنیا آمد و در چهارم شعبان ۴۴۰ ق درگذشت. امسال هزاره‌ درگذشت ابوسعید است و چهارشنبه ۲۱ فروردین برابر است با چهارم شعبان ۱۴۴۰.

تأثیر افکار و اقوال ابوسعید در طی سده‌های گذشته همواره در میان اهل عرفان و در ادبیات عرفانی ایران مشهود بوده است. روشن‌ترین خصیصه‌ عرفان ابوسعید، هماهنگی آن با زندگی است، چنانکه می‌توان گفت که او با عرفان زندگی نمی‌کرده، بلکه عرفان جوهر حیات او بوده و به تعبیر دیگر، عرفانی می‌زیسته است.

به‌مناسبت هزاره‌ ابوسعید ابوالخیر در روز ۲۱ فروردین، همایش بررسی آثار و اندیشه‌های ابوسعید ابوالخیر همراه با بزرگداشت فریتس مایر در مرکز فرهنگی شهر کتاب برگزار می‌شود.

مایر خاورشناس و پژوهشگر بزرگ سوئیسی و نویسنده‌ کتاب «ابوسعید ابوالخیر: حقیقت و افسانه» است. او جامع‌ترین و ارزنده‌ترین پژوهش درباره ابوسعید را نوشت و این اثر او به فارسی نیز ترجمه شده است. بی‌شک پیر میهنه یکی از بزرگترین مشایخ تصوف ایران است که شعر و مضامین عاشقانه را به حوزه‌ عرفان کشانده است.

در هزاره‌ ابوسعید، دکتر نصرالله پورجوادی، دکتر مریم مشرف، دکتر مهدی محبتی، دکتر محمودرضا اسفندیار، سیدعلی میرافضلی و دکتر غلامرضا خاکی در باب آثار و اندیشه‌های این عارف نامدار و فریتس مایر سخن می‌گویند.

زمان: چهارشنبه ۲۱ فروردین 1397 برابر با چهارم شعبان ۱۴۴۰

مکان: مرکز فرهنگی شهر کتاب واقع در خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمد قصیر، نبش کوچه‌ سوم

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612