کد خبر:2277
پ
Hamayesh-iran-qafqaz-m

برگزاری همایش ایران و قفقاز در ایروان

امروزه یکی از مراکز مهم ایران‌شناسی جهان در دانشگاه دولتی ایروان فعال است که سالهاست زیر نظر پروفسور گارنیک آساطوریان، اقدام به انتشار مجلۀ ایران و قفقاز و برگزاری همایش‌هایی در زمینه‌های مختلف ایران‌شناسی می‌کند.

میراث مکتوب- امروزه یکی از مراکز مهم ایران‌شناسی جهان در دانشگاه دولتی ایروان فعال است که سالهاست زیر نظر پروفسور گارنیک آساطوریان، اقدام به انتشار مجلۀ ایران و قفقاز (در انتشارات بریل، لیدن) و برگزاری همایش‌هایی در زمینه‌های مختلف ایران‌شناسی می‌کند. همایش اخیر این مرکز با عنوان «کنفرانس بین‌المللی مردمان بومی مناطق قفقاز و خزر»، در تاریخ ۵ تا ۷ اکتبر ۲۰۱۲ (۱۴ تا ۱۶ مهر ۱۳۹۱) در ایروان برگزار شد. این همایش سه‌روزه، در بخش‌های مختلفی با موضوعات تاریخ، باستان‌شناسی، انسان‌شناسی، زبان‌شناسی، قوم‌شناسی و غیره پی گرفته شد و در طی جلسات این کنفرانس، مقالات متعددی به زبان‌های انگلیسی و روسی (و البته چند مقالۀ مربوط به اقوام تالش به زبان فارسی) ارائه شد. ادارۀ این کنفرانس را پروفسور گارنیک آساطوریان و دکتر خاچیک گوورگیان عهده‌دار بودند و محل برگزاری همایش، گروه ایران‌شناسی در دانشکدۀ خاورشناسی و زبان‌شناسی دانشگاه دولتی ایروان بود. استادان، دانشجویان و پژوهشگرانی از ارمنستان، روسیه، ایران، تاجیکستان، فرانسه، ایتالیا، آلمان، هلند، بریتانیا، لهستان و سوییس در این همایش شرکت کردند. برخی از پیشکسوتان و محققین صاحب‌نام حاضر در این همایش عبارتند از دکتر فیروز باقرزاده، پروفسور آدریانو روسی، دکتر ماتیاس واینرایش و پروفسور توماس پولانسکی. نگارنده نیز در بخش باستان‌شناسی این همایش، به ارائۀ مقاله‌ای دربارۀ «مسائل تاریخی مربوط به نگارۀ ساسانی سلماس» پرداخت.
در حاشیۀ همایش و در روزهای بعد از آن، سخنرانی‌های جداگانه‌ای برای برخی از مهمانان برگزار شد که به معرفی و ارائۀ پروژه‌های درحال‌انجام در مراکز ایران‌شناسی در نقاط مختلف جهان پرداختند.

برای برنامۀ همایش و اطلاعات بیشتر به این وبسایت مراجعه نمایید.

ارسال مطلب از احسان شواربی؛ دانشجوی باستان‌شناسی، دانشگاه تهران

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612