میراث مکتوب- این دوره آموزشی به مدت چهار روز و 16 ساعت، با تدریس محمدحسین حکیم، از متخصصان برجسته حوزه نسخ خطی و معاون اداره کل نسخ خطی این سازمان، برگزار میشود. در این دوره، دانشجویان با اصول نسخهشناسی، روشهای استاندارد فهرستنویسی و شیوههای علمی نگهداری و حفاظت از نسخ خطی آشنا میشوند.
سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران بهعنوان یکی از پیشگامان برگزاری دورههای تخصصی در حوزههای مختلف علمی و آموزشی، همواره آمادگی خود را برای ارائه آموزشهای تخصصی به مخاطبان داخلی و خارجی اعلام کرده است. در این راستا، دورههای متعددی برای پژوهشگران از کشورهای مختلف، بهویژه آسیای میانه، هند و پاکستان، در زمینههای مرمت و حفاظت از منابع کتابخانهای و آرشیوی، فهرستنویسی نسخ خطی، نسخهشناسی و دیگر حوزههای مرتبط با فرهنگ و ادب زبان فارسی برگزار شده است. این تعاملات علمی بر اساس تفاهمنامهها و همکاریهای سازمان با کتابخانهها، مراکز آرشیوی و دانشگاههای بینالمللی و مراکز ایرانشناسی در خارج از کشور انجام میشود.
از جمله مهمترین موسساتی که سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با آن تاکنون همکاری داشته، بنیاد سعدی است که با هدف ترویج و آموزش زبان فارسی، هر ساله میزبان علاقهمندانی از کشورهای مختلف است.
شایان ذکر است که در جریان این دوره آموزشی، غلامرضا امیرخانی، رئیس سازمان، با حضور در آن از روند برگزاری دوره بازدید کرد و با دانشجویان از هند به گفتوگو پرداخت.
همچنین، دانشجویان هندوستانی ضمن شرکت در این دوره، از موزه کتاب و میراث مستند سازمان بازدید کردند.
منبع: کتابخانه ملی