کد خبر:16178
پ
D8AFD8B1D8A8D8A7D8B1D98720D8A7D8A8D98620D8B3DB8CD986D8A7

بررسی تحلیلی و تطبیقی رسالةالطیرنویسی از ابن‌سینا تا عطار

نهمین نشست از مجموعه درس‌گفتارهایی درباره‌ بوعلی‌سینا به «بررسی تحلیلی و تطبیقی رساله‌الطیرنویسی از ابن‌سینا تا عطار» اختصاص دارد.

میراث مکتوب- درباره کارکرد و معنا و انگیزه‌های پیدایش پرنده‌نامه‌ها در فرهنگ و ادب اسلامی ـ ایرانی نگره‌های مختلف و بعضا متعارضی موجود است. برخی اساسا قائل به یک سنت رسالةالطیر‌نویسی هستند و همان را اصل می‌دانند و گروهی دیگر با توجه به زمینه‌ها و اهداف و رویکردهای روشیِ متفاوتِ پدیدآورندگان، وجود چند سنت در این ساحت را مقرون به صواب می‌دانند.

بوعلی‌سینا به عنوان مهم‌ترین شخصیتی که این نوع ادبی تمثیلی را با توجه به برخی کوشش‌های پراکنده گذشتگان، بنیاد نهاد و گسترش داد؛ نقشی بسیار مهم در تاریخ تفکر سیاسی و اجتماعی ما داشته است و علی‌رغم پاره‌ای مخالفت‌ها، تأثیری عظیم بر همه کسانی که در این نوع تمثیلی ادبی قدم نهادند و قلم برداشتند، گذاشت از جمله برادران غزالی و پیر فرزانۀ نیشابور.

نهمین نشست از مجموعه درس‌گفتارهایی درباره‌ بوعلی سینا چهارشنبه هشتم اردیبهشت ساعت ۱۱ صبح با عنوان «بررسی تحلیلی و تطبیقی رسالةالطیرنویسی از ابن‌سینا تا عطار» به سخنرانی مهدی محبتی اختصاص دارد که به صورت مجازی پخش خواهد شد.

هدف این درس‌گفتار تبیین و تحلیل تطبیقی پیدایش زمینه‌ها، انگیزه‌ها و شیوه کار ابن‌سینا و برادران غزالی و عطار برای رسیدن به رستگاری و نجات از گرفتاری‌های وجودی و اجتماعی و سیاسی است.

علاقه‌مندان می‌توانند این درس‌گفتار را از اینستاگرام مرکز فرهنگی شهرکتاب به نشانی ketabofarhang، تلگرام این مرکز به نشانی bookcitycc و صفحه‌ این مرکز در سایت آپارات پیگیری کنند.

 

 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612