میراث مکتوب- دکتر اکبر ایرانی، مدیر عامل مؤسسۀ پژوهشی میراث مکتوب، تسهیل دسترسی به منابع در بخشهای مختلف کتابخانه آستان قدس رضوی را موجب قرار گرفتن این مجموعه در اولویت پژوهشی پژوهشگران عنوان کرد.
دکتر ایرانی در بازدید از مرکز نسخ خطی کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی، دسترسی آسان به منابع از جمله نسخ خطی را در کنار حفظ اصل نسخه، زمینهساز اجرای نیات واقفان کتاب در امر پژوهش عنوان کرد.
وی مجموعه نسخ خطی کتابخانه آستان قدس رضوی را دارای حجم عظیمی از نفایس برشمرد که با دارا بودن شاخصههای سالم، قدیمی، کامل بودن و داشتن ارزشهای هنری قابلیت ثبت شدن در سطح ملی، منطقه و بینالملل را دارد.
ایرانی، کتابخانه آستان قدس رضوی را یکی از بزرگترین مراکز اسناد و نسخ خطی به لحاظ کمی و کیفی در کشور دانست و این نسخهها را نشان دهنده جایگاه آستان قدس رضوی به لحاظ پیشینه دارا بودن نسخ، عنوان کرد.
وی با بیان اینکه ایران، کهنترین تاریخ را به لحاظ میراث مستند دارد تصریح کرد: آثاری از جمله اسناد، نسخ و اشیاء موزهای که هویت تاریخی و فرهنگی یک کشور را نشان میدهد، میراث مستند یک تمدن به شمار میرود و میبایست در ثبت و معرفی آثار گرد آمده در سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی تلاش شود.
منبع: پایگاه اطلاعرسانی کتابخانۀ آستان قدس رضوی