میراث مکتوب – در ادامۀ انتشار فهارس نسخ خطی کتابخانه مجلس شورای اسلامی، مجلد 56 فهرست نسخههای خطی کتابخانه مجلس به همت محمود نظری منتشر شد.
این مجلد شامل معرفی نسخههایIMG 2755 شماره 20544 تا 21000 کتابخانه است و مانند مجلدات قبلی در دو قسمت کتابشناسی و نسخهشناسی تنظیم شده است. کتابشناسی شامل نام کتاب و عناوین دیگرآن و نام مولف و گردآورنده و مترجم و شارح و سال وفات و زبان و موضوع و در صورت لزوم گزارشی از ابواب و فصول و بخشهای کتاب منابع و ماخذ مربوطه و آغاز و انجام و انجامه و نسخهشناسی شامل نوع خط و کاتب و تاریخ و محل کتابت و ویژگیهای نسخه از قبیل تزئینات و تملکها و یادداشتها و نوع جلد و اندازه آن و تعداد صفحات یا برگها و سطرها و شماره نسخه و ثبت آن میباشد. درپایان نمایه این اثر که شامل عناوین و پدیدآورندگان و کاتبان نسخه هاست درج شده است.
مجیدی، رئیس کتابخانه مجلس نیز در پیشگفتار این فهرست، کتابخانه مجلس را دارای یکی از مهمترین گنجینههای مخطوطات جهان اسلام برشمرده که در گذر روزگاران اندوخته شده و هر روز در فزونی است.
لازم به توضیح است تا کنون بیش از 95 درصد از نسخههای خطی کتابخانه مجلس به همت فهرستنگاران برجسته کشور فهرست شده است و کتابخانه مجلس در حال تدوین مجلدات دیگر است.
مجلد 56 فهرست نسخههای خطی کتابخانه (نسخههای شماره 20544- 21000)، تألیف محمود نظری با شمارگان 500 جلد و به قیمت 20000 تومان توسط کتابخانه مجلس منتشر و هم اکنون در دسترس پژوهشگران و علاقمندان می باشد.