میراث مکتوب- با عنایت به اهمیت زبان فارسی و حفظ و گسترش آن در کشورهای فارسیزبان، دانشگاه برخط (آنلاین) افغانستانِ روشن و مؤسسۀ پژوهشی میراث مکتوب تفاهمنامۀ همکاری امضا کردند.
آقای دکتر اکبر ایرانی، مدیرعامل مؤسسۀ پژوهشی میراث مکتوب، و نمایندۀ دانشگاه برخط افغانستان روشن در ایران، خانم دکتر نازنین خلیلیپور، که ریاست دانشکدۀ زبان و ادبیات این دانشگاه را نیز برعهده دارد طی مراسمی این تفاهمنامه را، روز شنبه 29 دی 1403، امضا کردند.
در این جلسه دکتر معصومی همدانی، دکتر منصوره تدینی و دکتر اسماعیل امینی، جناب آقای مسعود راستیپور و علی صفری آققلعه حضور داشتند. افزون بر این، دکتر بهادر باقری و دکتر بهرام پروین گنابادی به شکل برخط در این جلسه شرکت کردند.
در چارچوب این تفاهمنامه مقرر شده است که از میراث فرهنگی و مکتوب در قلمرو زبان فارسی بهویژه در افغانستان حمایت شود. ازاینرو، تقویت رشتۀ زبان و ادبیات فارسی دری از محورهای همکاری این دو نهاد است. برگزاری دورههای آموزشی و نیز کارگاههای تخصصی مرتبطِ برخط و ارتقای ظرفیت علمی، همکاری در جهت اعتبار بخشیدن به رشتۀ زبان و ادبیات فارسی در این دانشگاه از دیگر مواردی است که در این تفاهمنامه بر آن تأکید شده است.
دانشگاه برخط افغانستانِ روشن دانشگاهی مردمنهاد، و فعالیتهای آن بشردوستانه است و به هدف آموزش دختران محروم از تحصیل داخل افغانستان تأسیس شده است. در دانشکدۀ زبان و ادبیات این دانشگاه، 60 دانشجو در رشتۀ زبان و ادبیات فارسی دری در دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد مشغول به تحصیلاند. مدرسان این دانشکده از استادان زبان و ادبیات فارسی و از دانشآموختگان ایرانیاند که داوطلبانه و رایگان بهصورت برخط و عمدتاً از داخلِ ایران تدریس میکنند و از این راه به شکوفایی زبان و ادبیات فارسی در بیرون از مرزهای ایران یاری میرسانند و در جهت گسترش فرهنگ و رفع تبعیضهای جنسیتی میکوشند.