کد خبر:2903
پ
Aghakhani

اسماعیلیان آقاخانی

اسماعیلیان آقاخانی ضمن بیان تاریخ اسماعیلیه و زندگی امامانشان به بررسی تاریخ آقاخان‌ها (ائمه اسماعیلیه نزاری کنونی) پرداخته است

میراث مکتوب – اسماعیلیان آقاخانی ضمن بیان تاریخ اسماعیلیه و زندگی امامانشان به بررسی تاریخ آقاخان‌ها (ائمه اسماعیلیه نزاری کنونی) پرداخته است.

این کتاب ضمن بیان تاریخ اسماعیلیه و زندگی امامانشان به بررسی موشکافانه تاریخ آقاخان‌ها (ائمه اسماعیلیه نزاری کنونی) پرداخته است.

آقاخان‌ها در دو قرن اخیر نه تنها امامت اسماعیلیان نزاری در عهده‌دار بوده‌اند بلکه از زمان محمدشاه قاجار تاکنون در معادلات سیاسی منطقه نقش فعالانه‌ای داشته‌اند. شرح زندگی آن‌ها که خود را از نسل رهبران الموت می‌دانند، با بخشی از تاریخ و مذهب ایران گره خورده است. بنابراین بررسی زندگی آن ‌ها از لحاظ مذهبی، سیاسی، سیره‌نویسی و تاریخ‌ نگاری اهمیت دارد.

آقاخانی‌ها در تاریخ معاصر نقش پرسر و صدایی را ایفا کردند. اعمال و رفتار عجیب و غریب، موضع‌ گیری ‌ها و … چیزهایی نیست که بر کسی پوشیده باشد.

کریم آقاخان چهارم آقاخانی ‌ها و چهل و نهمین امام اسماعیلیان نزاری، اکنون رهبری آقاخانی ‌ها را برعهده دارد. ثروت افسانه‌ای، دیدارهای مختلف با سران کشورهای جهان از بوش و ملکه انگلیس گرفته تا …. همه معروف است.

وزن زرین امام نیز در بین آنها معروف است. «پول نقد آقاخان در بانک‌های انگلیس در سال ۲۰۰۵ م یک میلیارد و دویست و پنجاه میلیون اعلام شد و به همین خاطر او را پنجاه و نهمین ثروتمند جهان دانستند» (ص ۲۲۲)

مقدار پول نقد آقاخان در سال ۲۰۰۷ م یک میلیارد دلار و درآمد او از هتل‌ها، خطوط هوایی و مجموعه توریستی ساردینیا سالانه ۳۰۰ میلیون دلار تخمین زده شده است. (همان)

اکنون آقاخانی‌ها از شکل یک مذهب به سوی یک مؤسسه کلان توسعه با اهداف توسعه اجتماعی و خدماتی حرکت کرده و به کارهای با درآمد می‌پردازد.

اسماعیلیان آقاخانی در بخش‌هایی از ایران در خراسان و … هنوز وجود دارند.

فهرست مطالب کتاب به ترتیب زیر است:

پیدایش اسماعیلیه

آقاخان‌ها

آقاخان اول (حسنعلی شاه)

آقاخان دوم (علی شاه)

آقاخان سوم

بیگم آقاخان

علیخان

صدرالدین آقاخان

امین محمد

یاسمین ـ خواهر آقاخان

آقاخان چهارم (امام حاضر اسماعیلیان نزاری قاسم‌شاهی)

فرزندان آقاخان

استدراکات

کتاب اسماعیلیان آقاخانی نوشته سید محسن موسوی گرمارودی به تازگی از سوی انتشارات امیرکبیر به چاپ رسیده است.

منبع: کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612