میراث مکتوب – اطلاعات تاریخی دربارهی موسیقی در ایران چند هزار سال سابقه دارد.
همچنین از هزار سال پیش تاکنون مباحث نظری مفصل و کتابهای متعدد در زمینه موسیقی تولیدشده که بخش زیادی از آن بر جای مانده و در دسترس است. دریغ که خود موسیقی از بین رفته و هیچ در دست نیست، مگر معدودی قطعات که پس از ورود صنعت ضبط ماندگار شده و قدیم ترین نمونههای موسیقی ایران هستند.
اروپاییانی که به ایران سفر کردند یا مدتی در ایران زیستند نغمهنگاریهای متعددی از موسیقی ایران در اروپا منتشر کردند. کتاب حاضر حاصل جستجوی چند سالهی مؤلف برای یافتن نخستین نغمهنگاریهای اروپاییان است و نغمهنگاریهایی از دورهی صفویه تا دورهی مشروطه را در بر دارد. با این که بخشی از شخصیت قطعات حین تنظیم برای پیانو از بین رفته، اما این قطعات ارزشمند یکی از نمونههای بر جا مانده از موسیقی در ایران پیش از ورود صنعت ضبط هستند. علاوه بر آن چندین قطعه موسیقی نظامی هم در این کتاب گنجانده شده که برای بازسازی فضای رسمی در آن دوره و یا حتی برای استفاده در کارگان موسیقی نظامی امروز بسیار با ارزش هستند.
کتاب حاضر حاصل جستجوی چند ساله مؤلف برای یافتن نخستین نغمهنگاریهای اروپاییان است و نغمهنگاریهایی از دوره صفویه تا دوره مشروطه را در بر دارد. با این که بخشی از شخصیت قطعات حین تنظیم برای پیانو از بین رفته، اما این قطعات ارزشمند تنها نمونههای بر جا مانده از موسیقی در ایران پیش از ورود صنعت ضبط هستند.
علاوه بر آن چندین قطعه موسیقی نظامی هم در این کتاب گنجانده شده که برای بازسازی فضای رسمی در آن دوره و یا حتی برای استفاده در کارگان موسیقی نظامی امروز بسیار با ارزش هستند.
محمدی: محسن، ارمغان طرب (نغمه نگاری های موسیقی ایران از صفویان تا مشروطه)، تهران، ماهور، ۵۱۰ صفحه، قطع: رحلی، بها: ۹۵۰۰۰۰ ریال، 1394.