میراث مکتوب- دکتر غلامرضا خواجهسروی، مدیرعامل مؤسسۀ کتابخانه و موزه ملی ملک از ارائه و بارگذاری 300 نسخه خطی در مجموعۀ نسخههای خطی کتابخانه و موزه ملی ملک در فضای مجازی برای دریافت و بهرهگیری پژوهشگران، اندیشمندان و نسخهشناسان خبر داد.
خواجهسروی در اینباره گفت: مؤسسۀ کتابخانه و موزه ملی ملک، همزمان با فرارسیدن دهه کرامت و برپایی دوازدهمین جشنواره ماه هشتم در این موقوفه، 300 نسخه خطی در گستره فرهنگ و تمدن اسلامی- ایرانی را برای دریافت و بهرهگیری پژوهشگران، اندیشمندان و نسخهشناسان در وبسایت موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک بارگزاری میکند و پژوهشگران میتوانند فایل دیجیتال هریک از این نسخههای را دانلود و دریافت کنند.
وی افزود: این کوشش فرهنگی در تداوم ارائۀ خدمات غیر حضوری مؤسسۀ کتابخانه و موزه ملی ملک در دوران رویارویی با بیماری کرونا در فضای مجازی انجام میپذیرد.
مدیرعامل مؤسسۀ کتابخانه و موزه ملی ملک یادآور شد: 300 نسخهای که برای دسترسی پژوهشگران، اندیشمندان و نسخهشناسان در وبسایت این مؤسسه بارگذاری میشود، همه زمینههای علوم و دانشهای قدیم از سدههای نخستین دوران ایران اسلامی تا روزگار قاجار را دربرمیگیرند. دسترسی مستقیم به این نسخهها و دریافت آنها بستری مناسب برای گسترش پژوهش در نسخههای خطی و تولید علم برپایه علوم و دانشهای اسلامی- ایرانی در سدههای گذشته فراهم میکند.
به گفتۀ وی، حاج حسین آقا ملک بنیانگذار کتابخانه و موزه ملی ملک این گنجینه را بر آستان مقدس امام رضا علیهالسلام وقف کرده است و این کوشش فرهنگی به مناسبت فرارسیدن دهه کرامت رضوی با هدف گسترش فرهنگ و تمدن اسلامی- ایرانی به ویژه در گسترههای پژوهشی و نسخهشناسی انجام میپذیرد.
خواجهسروی افزود: کتابخانه ملی ملک یکی از شش کتابخانه بزرگ کشور در حوزه نسخههای خطی است که اکنون نزدیک 20 هزار نسخه و رساله خطی، از سدههای نخستین دوران ایران اسلامی تا روزگار قاجار را در خود دارد. پارهای از آثار فاخر این مجموعه خطی، در تالارهای موزهای مؤسسۀ کتابخانه و موزه ملی ملک به نمایش درآمده است. پژوهشگران نیز همواره میتوانند با مراجعه به این موقوفه یا به گونه غیر حضوری و از راه دور از این نسخههای خطی بهره بگیرند اما بارگذاری رایگان 300 نسخه خطی در وبسایت مؤسسۀ کتابخانه و موزه ملی ملک که برای نخستین بار در این مؤسسه انجام میپذیرد، بستری فراهم میآورد تا پژوهشگران و نسخهپژوهان و نسخهشناسان با دریافت آنها، پژوهشهای اسلامی– ایرانی در گسترههای علوم و دانشها را با تمرکز بر نسخههای خطی گسترش دهند.
گفتنی است حاج حسین آقا ملک، بزرگترین واقف معاصر ایران، کتابخانه و موزه ملی ملک را به سال 1316 خورشیدی بر بارگاه ملکوتی حضرت رضا علیهالسلام وقف کرده است. این گنجینه اکنون در محوطه تاریخی باغ ملی تهران به نشانی «میدان امام خمینی (ره)، سردر باغ ملی، خیابان ملل متحد (میدان مشق)» جای دارد.
برای مشاهده و دریافت 300 نسخه خطی کتابخانه و موزه ملی ملک کلیک کنید.