کد خبر:7760
پ
goyesh_2

گویش های ایرانی (سیوندی، یزدی و سویی)

کتاب گویش های ایرانی (سیوندی، یزدی و سویی) اثر ‘ارل فردریش اندریاس و آرتور کریستینسن و با ترجمۀ علی نورزاد از سوی انتشارات پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی وزارت علوم انتشار یافت.

میراث مکتوب – کتاب گویش های ایرانی (سیوندی، یزدی و سویی) اثر ‘ارل فردریش اندریاس و آرتور کریستینسن و با ترجمۀ علی نورزاد از سوی انتشارات پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی وزارت علوم انتشار یافت.

 کتاب گویش های ایرانی که دربارۀ سه گویش یزدی، سیوندی و سویی به بررسی و پژوهش می پردازد، در واقع یادداشت ها و نوشته های آندریاس (محقق آلمانی) بوده که در سال 1878 میلادی (1257 هجری شمسی) تدوین و تألیف شده که هم اکنون در کتابخانه دانشگاه گوتینگن آلمان نگهداری می شود و سپس به سال 1939میلادی (1320 ه ش) به کوشش کریستن سن چاپ و منتشر شد.

به اعتقاد ایرانشناسان این اثر یکی از برجسته ترین پژوهش هایی است که تا زمان مؤلف درباره گویش های ایرانی انجام گرفته است، زیرا علاوه بر اینکه در چارچوب اسلوب های جاری گویش شناسی اروپا و از رهگذر مباحث زبان شناسی تاریخی و تطبیقی داده ها و دیدگاه های گوناگون را در هر مدخل دستوری و یا مقایسه بین گویش ها و زبان ها بازگو می کند، از بحث و ارزیابی و نقادی نیز دریغ نمی ورزد.

دقت و صلاحیت علمی این اثر برگرفته از منابع و اسناد میدانی و شفایی و نیز کتاب ها و مقاله های مهم خاورشناسان، به قدری معتبر است که امروزه پس از گذشت یک سده و نیم از تألیف و تدوین آن، هیچ پژوهشگر گویش شناس و زبان شناس ایرانی و غیر ایرانی نمی تواند خود را از آن بی نیاز بداند.

این کتاب درباره همه مباحث گویش شناسی از آواها گرفته تا پیشینه و مسایل نحوی و دستوری و انواع کلمات و دهها موضوع فرعی دیگر به بحث پرداخته است.

از علی نورزاد، مترجم این اثر نیز پیش از این نیز چند کار دیگر از جمله زرتشت و اسکندر، پلیس آلمان، تاریخ بالگردهای جهان، جنگ سایبری، روزهای سرنوشت ساز آلمان و تاریخ سیاسی و اجتماعی قم (زیر چاپ) از زبان آلمانی به زبان فارسی برگردانده است.

کتاب گویش های ایرانی در259 صفحه و با شمارگان 500 نسخه در مهر 94 وارد بازار کتاب ایران شد.

منبع: ایرنا

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612