کد خبر:14772
پ
D982D8A7D8A8D988D8B3D986D8A7D985D987

کتاب گویای «قابوسنامه» منتشر شد

نسخه‌ صوتی کتاب «قابوسنامه» به روایت مریم محبوب و با آهنگسازی و نوازندگی ولی‌اله نورورزی از سوی انتشارات کتاب نیستان منتشر شد.

میراث مکتوب- «قابوسنامه» از آثار ادبی مهم و قابل تأمل در ادبیات فارسی به شمار می‌رود، کتابی است پندگونه که با موضوع آیین زندگی توسط امیر عنصرالمعالی کیکاووس بن اسکندر بن قابوس بن وُشمگیر بن زیار در سال ۴۷۵ هجری قمری تألیف شده است. اهمیت این متن مکتوب در آن است که به شکلی موسع و قابل اعتنا از پندنامه‌ها و اندرزهای ایران باستان، در باب اهمیت سخن، اهمیت خرد و تاکید بر اعتدال نکات در خور توجهی می‌شنویم که بسیاری از آنها در همین روزگاران نیز محل توجه و اعتنای بسیاری است.

نام کتاب «قابوسنامه» از نام مؤلف آن که در تواریخ به نام قابوس دوم معروف است، گرفته شده است. وی این کتاب را برای تربیت و توجه دادن فرزندش گیلان‌شاه در ۴۴ فصل نوشته است و عنوان کرده که اگر وی پس از او حکومت را حفظ کند یا به رتق و فتق کارهای دیگر بپردازد با کمک این کتاب باید بداند چگونه وظایف خود را انجام دهد. به همین خاطر این کتاب به طور چشمگیری موضوع تربیت فرزند، رسوم لشکرکشی، مملکت‌داری، آداب اجتماعی و دانش و فنون متداول را مورد بحث قرار داده‌ است.

سبک نگارش این کتاب نثر مُرسَل یا همان نثر ساده و بی‌پیرایه معمولِ قرن‌های چهارم و پنجم هجری قمری است که پیش از این در متونی چون تاریخ بلعمی و بیهقی می‌توان ردی از آن جُست.

این کتاب در دوران معاصر مکرر به طبع رسیده است. از جمله تصحیح‌های انجام شده بر این کتاب می‌توان به نسخه سعید نفیسی که در سال ۱۳۱۲ طبع شده و نیز تصحیح عبدالمجید بدوی در تهران که در سال ۱۳۳۵ انتشار یافته ست اشاره کرد که این یکی در انگلستان جزو انتشارات اوقاف گیب و به‌اهتمام «روبن لوی» هم در سال ۱۹۵۱ منتشر شده ست و البته این نسخه چند باری نیز در هند انتشار یافته‌است. همچنین نسخه‌ای از تصحیح «قابوس‌نامه» که توسط سعید نفیسی با ویراستاری عزیزالله علیزاده و نیز تصحیح انجام شده به کوشش غلامحسین یوسفی نیز طی سال‌های گذشته در ایران منتشر شده است.

انتشارات کتاب نیستان نسخه‌ صوتی این کتاب سترگ را به روایت مریم محبوب و با آهنگسازی و نوازندگی ولی‌اله نورورزی منتشر کرده است.

 

 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612