میراث مکتوب- از جمله موضوعاتِ فرهنگِ شیعی و متعاقباً یکی از رسالتهای پژوهشگران حوزۀ تاریخ، احیاء متونِ مراثی ائمه اطهار(ع)، محسوب میشود.
یکی از آثار فاخر در زمینۀ مرثیهسرایی فارسی در رثای خاندان پیامبر(ص)، اثری متعلق به دورۀ قاجار تحت عنوان طُوفانُ البُکاء فِی مَقاتِلُ الشُهَداء، اثر ادیب و شاعر برجسته، میرزا محمدابراهیم بن محمدباقر جوهری (وفات 1253ق)، است.
طُوفان البُکاء ـ که سرایش آن بهاحتمال فراوان بین سالهای 1245 الی 1247ق. پایان یافته است ـ برای نخستین بار به صورت خطی منتشر و سپس با ورود چاپ سربی و سنگی به ایران، در شمارگان گسترده منتشر شد. با توجه به انتشار این اثر در سالهای مختلف تا پایانِ دوره پهلوی اول ـ که نشانگر خواستِ فزاینده از سوی مخاطبان است ـ تاکنون تلاشی برای احیاء علمی و تخصصی آن صورت نگرفته است و با وجود انتشار چندبارۀ این اثر از 1326 تا 1390ش، با ضعفهایی عمده و مکرر و صرفاً با نگاهی تجاری و فارغ از تخصصگرایی از سوی ناشرین همراه بوده است.
بر این اساس، مصطفی لعل شاطری برای نخستین بار با بررسی نسخههای خطی و چاپ سربی و سنگی موثقِ قابل دسترس، به ارائۀ متنی منسجم و کامل از طوفان البکاء پرداخته است. این اثر متشکل از دوازده مجلس است و در آن به مصائب پیامبر(ص)، حضرت زهرا(س) و امامان شیعه با تأکید بر امام حسین(ع) پرداخته شده است.
«طوفان البکاء فی مقاتل الشهداء» اثر میرزا محمدابراهیم بن محمدباقر جوهری، به کوشش مصطفی لعل شاطری و با پیشگفتار اولریش مارزلف و علی بوذری در قطع وزیری، (783 صفحه) به شمارگان 1000 و به قیمت 145 هزار تومان از سوی انتشارات مرندیز منتشر شده است.