میراث مکتوب- استاد محمدعلی موحد، به مناسبت روز اسناد ملی و میراث مکتوب، پیامی برای مؤسسۀ پژوهشی میراث مکتوب ارسال کردهاند که آن را در ادامه میخوانید.
نوزده اردیبهشت روز میراث مکتوب است. این روز را به دوست عزیزم اکبر ایرانی، مدیر کاردان و موفق میراث مکتوب، و کارمندان وفادار آن تهنیت میگویم.
علاقه به شناسایی نسخههای به جا مانده از نفایس میراث گرانبار فرهنگی و اهتمام در تصحیح علمی / انتقادی آنها تقریبا از صد سال پیش ـ از اوائل قرن چهاردهم هجری شمسی ـ شروع شد و پرچمدار این نهضت علامه قزوینی بود که کار محققانه او در تصحیح مرزباننامه وراوینی و جهانگشای جوینی سرمشق و الگو شد برای دیگران.
در نیمۀ دوم قرن به همت دکتر خانلری قدم بلند دیگری در این راه برداشته شد و آن تأسیس بنیاد فرهنگ ایران بود و ادامۀ مسیر را بعد از انقلاب، میراث مکتوب بر عهده گرفت. مؤسسهای که در یک بالاخانۀ محقر و با امکانات محدود تاکنون بیش از دویست متن مهم را چاپ کرده و همه ـ یا اکثر ـ آنها متونی هستند بالنسبه سنگین و تخصصی که ناشران حرفهای معمولا حاضر نمیشوند سرمایۀ خود را درگیر چاپ آنها بکنند، و این جمله علاوه بر نشریههای جنبی است که همکاران اهل فضل و تحقیق میراث مکتوب حاصل پژوهشهای خود را در آنها انعکاس میدهند.
به امید آن که شرّ کرونا هر چه زودتر مرتفع گردد و دوستان میراث مکتوب بتوانند چهارشنبههای آخر ماه را به روال سابق گرد هم آیند.
محمدعلی موحد
19/2/99