کد خبر:13676
پ
1Malek-Museum-Library-Imam-Sadegh-1519_0

نمایش نسخه‌های خطی منسوب به امام جعفر صادق(ع)

کتابخانه و موزۀ ملی ملک، نمایشگاه «روایت صادق» را با نمایش 14 رساله و نسخۀ خطی برپا می‌کند.

میراث مکتوب- نمایشگاه «روایت صادق؛ گزیدۀ نسخه‌های خطی منسوب به امام جعفر صادق علیه‌السلام» با نمایش چهارده نسخۀ خطی در موضوع‌های گوناگون، بازگشته به سده‌های یازدهم تا سیزدهم هجری، در روز پنج‌شنبه 23 آبان 1398 خورشیدی در کتابخانه و موزۀ ملی ملک گشایش می‌یابد.

درون‌مایۀ این نسخه‌ها و رساله‌ها، سخنان گهربار امام صادق علیه‌السلام در زمینه‌های توحید، خلقت، ویژگی‌های سوره‌های قرآن، فقه جعفری، همچنین رساله‌هایی با موضوع‌های پزشکی و تعبیر خواب را دربرمی‌گیرد.

شماری از رساله‌های نمایشگاه به نسخۀ خطی «مصباح الشریعه و مفتاح الحقیقه» منسوب به امام جعفر صادق علیه‌السلام اختصاص یافته است. این رسالۀ مهم با درون‌مایه‌های اخلاقی و عرفانی در یکصد باب، از علم اخلاق و اسرار حقایق، اخلاقیات، مرحله‌های سیر و سلوک و مراتب ایمان به شیوه‌ای نیکو سخن می‌راند.

دیگر نسخه‌های این نمایشگاه در کنار هفت نسخه از مصباح الشریعه و مفتاح الحقیقه، نسخه‌هایی همچون اختلاجات الاعضاء مروته عن الصادق، بیان‌ الاسرار (در تفسیر مصباح الشریعه و مفتاح الحقیقه)، ترجمۀ توحید مفضل، ضیاء المصباح، ملحمه دانیال به فارسی از گفته امام صادق علیه‌السلام، منافع القرآن العظیم، گل جعفری به شمار می‌آیند که پاره‌ای از آن‌ها به امام جعفر صادق علیه‌السلام منسوب بوده و پاره‌ای از نسخه‌ها را نیز کسانی چون حسین زاهدی، مفصل بن عمر، یحیی بن محسن بن جعفر صالح، محمد بن حسن مشهدی طوسی نگاشته‌اند.

کتابخانه و موزۀ ملی ملک با برخورداری از گنجینه نزدیک به بیست هزار نسخه و رساله خطی، یکی از شش کتابخانۀ مهم ایران در زمینه نسخه‌های خطی به شمار می‌آید.

نمایشگاه «روایت صادق»، گزیدۀ نسخه‌های خطی منسوب به امام جعفر صادق علیه‌السلام، هم‌زمان با فرارسیدن میلاد مبارک امام جعفر صادق علیه‌السلام و آغاز هفته کتاب، کوشش موقوفه آستان قدس رضوی برای نمایش گوشه‌هایی از گنج نهفته در میان مجموعه نسخه‌ها و رساله‌های خطی به شمار می‌آید؛ گنجی که زنده‌یاد حاج حسین آقا ملک بنیان‌گذار و واقف کتابخانه و موزه ملی ملک با نیک‌اندیشی در روزگار گذشته گرد آورده و برای بهره‌گیری همگان، به آستان حضرت علی‌بن موسی‌الرضا علیه‌السلام وقف کرده است.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612