کد خبر:22784
پ
IMG_6824_0

گزارش نشست ۱۰۶: نقوش و کتیبه‌های خوزستان به روایت تصویر

یکصد و ششمین نشست علمی مؤسسۀ پژوهشی میراث مکتوب به موضوع «نقوش و کتیبه‌های خوزستان به روایت تصویر» اختصاص داشت.

میراث مکتوب- یکصد و ششمین نشست علمی مؤسسۀ پژوهشی میراث مکتوب با موضوع «نقوش و کتیبه‌های خوزستان به روایت تصویر» با گزارش‌های جلیل نوذری و سخنرانی ملیحه مهدی‌آبادی و محمود جعفری دهقی، روز دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۷ در کتابخانۀ این مؤسسه برگزار شد.

کهن دیار خوزستان سرزمین نگارکندها و کتیبه‌های گوناگون است. مردم این دیار از اعماق دور تاریخ تا ایلامی‌ها و الیمایی‌ها و تا همین اواخر رد گذر خود در تاریخ را بر سنگ‌ها نقش و نقر کرده‌اند.

در نبود نسخه‌های خطی در برخی از نواحی و دوره‌های تاریخی، نوشته‌هایی بر کوه و سنگ و بر پشت شیرهای سنگی مکتوب ارزشمندی است که با توجه به جنس ضعیف سنگ‌های برخی نقاط  دیرپرداختن به آن‌ها موجب خسارت جبران‌ناپذیر است.

در نشست «نقوش و کتیبه‌های خوزستان به روایت تصویر» که با همکاری انجمن ایران‌شناسی برگزار شد، با نمایش عکس، نقش و نوشته‌های باقیمانده بر سنگ و صخره‌ها در رامهرمز، ایذه، تنگ بتان، تنگ سولک، اندیکا، معرفی شد.

گزارش تصویری این نشست را می‌توانید در اینجا ببینید.

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612