کد خبر:13436
پ
poster-bozorgdasht-jahangirkhan-ghashghaei

مراسم بزرگداشت جهانگیرخان قشقایی

مراسم بزرگداشت جهانگیرخان قشقایی در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار می‌شود.

میراث مکتوب- مراسم بزرگداشت جهانگیرخان قشقایی، حکیم و فیلسوف پرآوازه ایرانی، یکشنبه 31 شهریورماه 1398 در تالار اجتماعات شهید مطهری انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار می‌شود.

جهانگیرخان قشقایی از حکیمان و فیلسوفان بنام سده‌های سیزدهم و چهاردهم هجری (نیمۀ دوم قرن نوزدهم میلادی) است که تذکره‌نویسان و کتب تراجم و تواریخ به شرح احوال او پرداخته‌اند.

زندگانی جهانگیر‌خان را در کل می‌توان به سه دوره تقسیم کرد: مرحلۀ نخست از آغاز تولد تا حدود سی‌سالگی یا کمی بعد از آن امتداد می‌یابد. در این دوران او افزون بر یادگیری سواد فارسی و آموختن برخی کتب نثر و نظم، شماری از مهارت‌ها و فنون عملی مانند موسیقی، تارزنی، کوه‌گردی و تیراندازی را نیز فرا گرفت.

مرحلۀ دوم با ورودِ خان به اصفهان و ماندنِ همیشگی او در این شهر آغاز می‌شود. انگیزه و سبب اقامت در اصفهان هر چه که بود، شوق و شور بسیار به تحصیل و یادگیری علوم و معارف اسلامی در او برانگیخته شد. مدرسۀ فقهی ـ فلسفی اصفهان که در آن سال‌ها از مهم‌ترین مراکز علمی جهان تشیع بود، برجسته‌ترین مدرّسان علوم نقلی و عقلی را در خود جای داده بود و جهانگیر‌خان از محضر آنان بهره‌های کافی برد.

سومین مرحلۀ حیاتِ خان، دوران زعامت، تدریس و استادی او در حوزۀ اصفهان بود. تبرّز و چیره‌دستی در دانش‌های گوناگون به‌ویژه حکمت الهی، حُسن خُلق، صفات پسندیده، فضایل نیکو و تقیّد به احکام شرع، در نفسی پاک و روحی قدسی ممزوج شد و از او چهره‌ای ماندگار در تاریخ علوم و معارف اسلامی به‌ویژه حکمت الهی شیعی پدید آورد.

در مراسم بزرگداشت جهانگیرخان قشقایی، که از ساعت 17:30 تا 19:30 برگزار خواهد شد، استادان حاضر در جلسه، احوال و اندیشه‌های این حکیم متأله را مورد مداقه و بررسی قرار خواهند داد.

انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در خیابان ولیعصر(عج)، پائین‌تر از میدان منیریه، پل امیربهادر، خیابان سرلشکر بشیری، پلاک 71 واقع است.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612