کد خبر:8577
پ
asarsangi

مجموعه ای از آثار سنگی موزه آستان قدس رضوی

کتاب آثار سنگی موزه آستان قدس رضوی حاصل سه سال کار میدانی و کتابخانه‌ای بر روی حدود 500 اثر و شی سنگی است.

میراث مکتوب – کتاب «آثار سنگی موزه آستان قدس رضوی» حاصل سه سال کار میدانی و کتابخانه‌ای بر روی حدود 500 اثر و شی سنگی است.

از میان کتیبه‌هایی که در بخش های این کتاب به آن پرداخته شده‌ است می‌توان به کتیبه های سنگی، سنگ قبرها، وقف نامه ها، سنگاب ها، ظروف، حوض ها و بخاری ها موجود در آستان قدس رضوی اشاره نمود. در پیوست کتاب نیز به موضوعاتی چون پیشه های سنگ تراشی، اماکن، شخصیت ها، جدول کتیبه های سنگی، جدول سنگ مزارها، فهرست آیات، احادیث، ادعیه و اشعار و اندازۀ کتیبه های سنگی پرداخته شده است.

از جمله قسمت‌های دارای اهمیت کتاب، بخش مربوط به سنگ قبرها است. قدیمی‌ترین سنگ قبر موجود در موزه آستان قدس از دورۀ ایلخانی است. تعدادی از سنگ قبرها، صندوقی و متعلق به شاهزادگان تیموری است. از جمله سنگ قبرهای دوره قاجار می‌توان به سنگ قبر سلطان حسین میرزا جلال‌الدوله و سنگ قبر سلطان میرزا ظل‌السلطان پسران ناصرالدین شاه قاجار، عفت السلطنه همسر و میرزا سعیدخان مؤتمن الملک انصاری وزیر خارجه ایران در دوره ناصرالدین شاه اشاره نمود. از دیگر شخصیت‌هایی که سنگ قبر وی در موزه آستان قدس رضوی است و در این کتاب معرفی شده، سنگ مزار سید جلال‌الدین مؤیدالاسلام کاشانی صاحب نشریۀ حبل‌المتین است.

از دیگر ویژگی‌های این کتاب آلبوم تصاویر رنگی است که بیش از 100 صفحه از کتاب را دربر می‌گیرد.

از دیگر بخش‌های کتاب، پیوست‌های آن است. در این قسمت مؤلف به معرفی پیشه‌های سنگ‌تراشی، معرفی اماکنی که این آثار  به آنها تعلق داشته‌اند و  بیوگرافی شخصیت‌هایی که در کتیبه‌ها و سنگ قبرها به آنها اشاره شده، پرداخته است که این اطلاعات با استناد به اسناد و مدارک موجود در مرکز اسناد آستان قدس رضوی آماده‌سازی و تدوین گردیده است.

اما مهم‌ترین ویژگی کتاب «آثار سنگی موزه آستان قدس رضوی» آن است که تقریباً هیچ یک از آثار معرفی شده در این مجموعه، پیش از این درجایی معرفی نگردیده است.

جلالی، میثم، آثار سنگی موزۀ آستان قدس رضوی، مشهد، بنیاد پژوهشهای اسلامی با همکاری سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، 328 صفحه، شمارگان: 500، قطع: رحلی، بها با جلد شمیز: 220000 ریال با جلد سخت:250000 ریال، 1394.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612