کد خبر:7054
پ
minveski

فهرست تفصیلی گنجینه پژوهشی مینورسکی

فهرست تفصیلی گنجینه پژوهشی مینورسکی از سوی کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی منتشر شد.

میراث مکتوب – فهرست تفصیلی گنجینه پژوهشی مینورسکی از سوی کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی منتشر شد.

 

این کتاب که به کوشش دکتر گودرز رشتیانی و دکتر ناهید عبدالتاجدینی تالیف شده انعکاس بخش کوچک ولی مهمی از فهرست مطالعات ایرانشناسی است که به همت ایرانشناس برجسته و بزرگ،‌ مینورسکی فراهم آمده است. آثار ذکر شده در این کتاب، در آرشیو شرق‌شناسان روس، در انستیتو نسخ خطی آکادمی علوم روسیه در پترزبورگ نگهدای می‌شوند. این آثار را پس از درگذشت ولادیمیر مینورسکی، همسرش تاتیانا مینورسکی دسته‌بندی و تنظیم کرده و به آن مرکز انتقال داده است. این اسناد و مدارک بخشی از زندگی علمی مینورسکی است که آرشیو شخصی وی شامل زندگی شخصی، علایق پژوهشی، فعالیتهای پژوهشی،‌ ارتباطات منطقه‌ای و بین‌المللی وی را در بر می‌گیرد.

این آرشیو منبعی ارزشمند برای بررسی تاریخ ایران، قفقاز و روابط میان ایران و روسیه، و فعالیتهای ایرانشناسی است. برای نمونه، چون مینورسکی ماموریتهای دیپلماتیک متعددی در ایران بویژه در میانة سالها 1913-1915م داشته و در کمیسونهای مربوط به تعیین مرزهای ایران و عثمانی شرکت می‌کرده و در همین زمان اطلاعاتی از خود برجای گذاشته که در منابع دیگر وجود ندارد. همچنین دقت فوق العادة وی در جمع‌آوری منابع و تهیة گزارشهای متعدّد از رخدادها و دسته‌بندی منظم و حفظ اسناد و مدارک، بسیار بر اهمیت این فهرست می‌افزاید.

 تا کنون بر روی این گنجینه هیچ کار علمی و پژوهشی صورت نگرفته و این کتاب حاصل یک سال تلاش و پیگیری مولفان آن است که تنها فهرستی از آنها را در بر دارد و نقطة شروع و راهنمایی خوب برای تحقیق بر روی این گنجینه است.

این گنجینه شش بخش دارد که بر اساس موضوع تفکیک شده‌اند:

1. آثار علمی مینورسکی

2. اسناد شخصی،‌ خانوادگی و شغلی

3. مکاتبات

4. آثار علمی دیگران

5. عکسها و تصاویر

6. مجموعة اسناد و بریده‌های نشریات

این فهرست، خود در بردارندة فهرست نمایه‌های مفیدی است که بخوبی محققان را راهنمایی می‌کند.

فهرست تفصیلیِ گنجینۀ مینورسکی، در 470 صفحه به قطع وزیری،‌ توسّط انتشارات کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی، در سال جاری به چاپ رسیده است.

مرکز پژوهش کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612