کد خبر:43275
پ
363_crop

فصلنامه «دانش» در پاکستان منتشر شد

شماره‌های 154و 155 فصلنامه علمی ـ پژوهشی «دانش» با نظارت مرکز تحقیقات فارسی ایران و پاکستان به زبان فارسی منتشر شد.

میراث مکتوب- این فصلنامه در حوزه پژوهش‌های ادبیات فارسی، پژوهش‌های حوزه نسخه شناسی و تصحیح نسخ، نقد ادبی و ادبیات معاصر، پژوهش‌های ایران شناسی، ادبیات تطبیقی ایران با کشورهای شبه قاره، معرفی و تحلیل شناخت مراجع ایران شناسی، ادبیات فارسی در شبه قاره منتشر می‌شود.

فصلنامه دانش به صورت الکترونیکی در حوزه پژوهش‌های مختلف در شبه قاره منتشر می‌شود و تعداد محدودی جهت نگهداری در آرشیوها و بهره برداری در کتابخانه‌ها، مراکز معتبر علمی و دانشگاهی در حوزه کشورهای پاکستان چاپ و توزیع خواهد شد.

شماره جدید این فصلنامه، شامل 9 مقاله از محققین و پژوهشگران ایرانی و پاکستانی است. «جلوه‌هایی از فرهنگ سخن گفتن در آثار نظامی» تألیف قاسم صافى، «از سبزوار تا شناخت سرزمین خدایان و پاکان: بررسی خدمات و آثار رضا مصطفوی سبزواری در هند و پاکستان» تألیف نرگس جابری نسب، «بازبینی تاریخ صنعت کاغذسازی در دوران حکومت سلاطین دهلی» تألیف عبدالرحمان انصاری و همچنین «تحلیل مقایسه‌ای مؤلفه‌های زبان و جنسیت در رمان‌های دو دنیا و خون‌خورده» تألیف شیرزاد طایفی، امیرحسین جمالی، از جمله مقالاتی است که در این شماره نشریه منتشر شده است.

همچنین «بررسی تحرکات عبدالله خان ازبک در روابط سیاسی صفویان و اکبر گورکانی» تألیف مهدی یاراحمدی، «تحلیلی بر مثنوی «طول عمر طبیعی انسان» اثر میرزا رضا ارفع الدوله» تألیف محمدرضا موحّدی، «تحلیل جامعه شناختی اندیشه‌های سیاسی ابوالقاسم لاهوتی» تألیف زینب نوروزعلی، «بررسی و تأثیر جلوۀ رنگ‌ها در آثار ادبی با نظر به اشعار شاعران پشتو» تألیف لعل پاچا آزمون و «بررسی تکنیک نقاب در شعر «از محاکمه شیخ فضل‌الله حروفی» اثر محمّدرضا شفیعی کدکنی» تألیف هادی اکبرزاده حسن رنجبر زنجانی، دیگر مطالبی است که در فصلنامه دانش ارائه شده است.

فصلنامه دانش نخستین نشریه فارسی زبان در منطقه شبه قاره، دارای درجه علمی و پژوهشی از کمیسیون آموزش عالی دولت پاکستان است و تلاش شده تا با انتشار مقالات مناسب، موجبات تشویق و نیز تقویت فارسی‌آموزان و علاقه‌مندان رشته زبان فارسی در دانشگاه‌ها و مراکز علمی در کشور پاکستان فراهم شود.

منبع: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612