کد خبر:43225
پ
135613

شمارۀ 16 نشریه الکترونیکی «شمسه»

به همت سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، شانزدهمین دوره نشریه الکترونیکی «شمسه» در شماره‌های 58 و 59 منتشر شد.

میراث مکتوب- این نشریه شمسه زیر نظر «ابوالفضل حسن‌آبادی» و «انیس میری بعد» که به ترتیب مدیرمسئولی و سردبیری آن را برعهده دارند، با 9 مقاله پژوهشی و مروری در موضوعات كتابداری و اطلاع‌رسانی، معرفی نسخ خطی، سندپژوهی و مرمت آثار باستانی، در آبان‌ماه 1403 در بستر مجازی منتشر شده است.

عناوین این مقالات شامل «معرفی نسخه خطی راپورت سیاستی و جنگی در باب آسیای مرکزی از کلنل بکر»، «جایگاه نشریه‌های ادواری دوره ناصری در ایران برای بیان اخبار حرم مطهر رضوی: بررسی آرشیو مطبوعات گنجینه رضوی» و «سیری در تاریخچه مرمت نقاشی و معرفی نخستین نقاش ـ مرمت‌گران ایرانی (از دوره صفوی تا پایان دوره قاجار)»، می‌شود.

از دیگر عناوین این مقالات می‌توان به «معرفی مجموعه اسناد اهدایی خاندان معتمدی موسوی در مرکز اسناد آستان قدس رضوی»، «نفایس کتابخانه آستان قدس رضوی»، «تحلیلی بر نسخه‌های خطی جلال‌الدین دوانی در کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی» و «بررسی پیشنهادهای پژوهشی پیرامون نسخ خطی کتابخانه شیخ محمد خاتون (پیشوای حکومت قطب‌شاهی)»، اشاره کرد.

همچنین می‌توان از عناوین «بررسی میزان تأثیر کتابخانه‌های آستان قدس رضوی بر توسعه فرهنگی شهر مشهد» و «خدمات کتابخانه‌ها برای نسل آلفا در انقلاب صنعتی4.0»، نام برد.

سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی با انتشار نشریه الکترونیکی شمسه در نظر دارد آخرین نتایج و یافته‌های پژوهشی کارشناسان حوزه‌های مختلف و مرتبط با فعالیت‌های سازمان را با سرعت بیشتر و با استفاده از فناوری‌های جدید در اختیار محققان قرار دهد.

این نشریه آمادگی دارد تا مقالات علمی محققان و پژوهشگران را در حوزه‌های موضوعی علوم کتابداری و اطلاع‌رسانی، مخطوطات، اسناد تاریخی، موزه‌داری، مطبوعات و حفاظت و مرمت دریافت و پس از بررسی و تأیید علمی منتشر کند.

گفتنی است، علاقه‌مندان می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر درباره نشریه شمسه به سایت https://shamseh.aqr-libjournal.ir مراجعه کنند.

منبع: کتابخانه آستان قدس رضوی

 

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612