
اثر حاضر با سبك نوشتاري بسيار سادهاش درآمدي است كامل و به روز بر نقد معاصر؛ از فرمگرايي و ساختارگرايي گرفته تا روانشناسي و تاريخ.
اين كتاب پيشرفتهاي جديد در زمينه نقد، از جمله تئوري تكامل، مطالعات شناخت محور، نقد اخلاقي و نقد بومشناسي را نيز پوشش ميدهد.
«درآمدي بر نقد» رويكردي است گام به گام در كسب مهارتهاي نوشتار تحليلي و در اين مسير به خواننده ميآموزد كه چطور بايد درباره جهان به شكل انتقادي انديشه كند و از پيش فرضها، ارزشها و انديشههاي فرهنگي كه به آنها تكيه ميكند، آگاه شود. اين كتاب با مثالهاي كاربردي، تمركز بر استدلال منطقي و تركيب نوآورانهاي از مطالعات ادبي، فرهنگي و فيلمشناسي منبعي است ضروري براي دانشپژوهان نوپاي نقد ادبي و فرهنگي.
«فرمگرايي»، «ساختارگرايي»، «نقد تاريخي»، «روانشناسي و روانكاوي»، «ماركسيسم و نقد سياسي»، «پسا ـ ساختارگرايي و ساختارشكني»، «نقد جنسيتي»، «نقد نژادي، پسااستعماري و فرامليتي»، «نقد علمي»، «مطالعه فيلم» و «مطالعات فرهنگي» فهرست عناوين اين كتاب را تشكيل ميدهد.
در قسمتي از پيشگفتار آمده: «نقد واكاوي زندگي فرهنگي بشر است. كاري كه نقد با زندگي فرهنگي ميكند، همان كاري است كه علم با زندگي مادي و جسماني ميكند. نقد زندگي فرهنگي بشر را به صورت مستقل در نظر ميگيرد، آن را مطالعه ميكند و به چگونگي عملكرد آن پي ميبرد. چنين تحليلي گستره وسيعي از روشها كه در ساخت محصولات فرهنگي (مانند رمان، فيلم، موسيقي و نقاشي) به كار ميرود تا ايدههاي نهفته در چنين آثاري را كه جهاني سرچشمه آنها و نحوه دلالت آنها بر زندگي ماست، در بر ميگيرد.»
کتاب درآمدی بر نقد نوشتۀ مایکل رایان با ترجمۀ سارا کاظمی منش در 262 صفحه به بهاي 150000 ريال از سوي آوند دانش در سال 1392 منتشر شده است.