کد خبر:22281
پ
Neshast-33-1

تقارن نكوداشت آقاي مسجد جامعي با مراسم بزرگداشت علامه مجلسي از خوش اقبالي ايشان است

دكتر اكبر ايراني در سي و سومين نشست مركز پژوهشي ميراث مكتوب، گفت: اين خوش اقبالي آقاي مسجد جامعي است كه مراسم نكوداشت ايشان مصادف و مقارن شد با مراسم بزرگداشت علامه مجلسي، در روزي كه در واقع روز مجلسي است.

ميراث مكتوب- دكتر اكبر ايراني در سي و سومين نشست مركز پژوهشي ميراث مكتوب، گفت: اين خوش اقبالي آقاي مسجد جامعي است كه مراسم نكوداشت ايشان مصادف و مقارن شد با مراسم بزرگداشت علامه مجلسي،  در روزي كه در واقع روز مجلسي است.
مدير عامل مركز پژوهشي ميراث مكتوب، در اين نشست كه روز دوشنبه 31 مردادماه ماه 84 در اين مركز برگزار شد، افزود: تشكر مي كنم از يكايك اساتيد بزرگي كه همگام، همراه، همدل و همزبان با ما هستند و براي پاسداشت مقام فرهنگي جناب آقاي مسجد جامعي با دو دهه خدمت فرهنگي شان و زحمات بي دريغي كه براي اين فرهنگ در بعد از انقلاب اسلامي كشيدند، تشريف آوردند. ايشان از بانيان امور فرهنگي و موسسات فرهنگي بسيار هستند. در زمان ايشان با درايت و صعة صدر، اين موسسات شكل گرفت كه همه با هم دست به دست هم بدهند تا زمينه هاي بروز استعدادها و به فيض رسيدن اين استعدادهاست، فراهم شود و اين مركز يكي از اين موسساتي است كه 10 سال پيش در معاونت فرهنگي پا گرفت و با حمايت هاي ايشان و توجهاتي كه مسئولين ديگر داشتند،  روز بروز مسير اصلي خودش را پيدا كرد.

وي ادامه داد: به هر حال اين خوش اقبالي آقاي مسجد جامعي است كه مراسم نكوداشت ايشان مصادف و مقارن شد با مراسم بزرگداشت علامه مجلسي،  در روزي كه در واقع روز مجلسي است و ايشان در شوراي فرهنگي باني نام گذاري متعددي هستند، از جمله همين روز مجلسي كه در يونسكو هم به ثبت رسيده و اين بسيار قابل تحسين است. در واقع ايشان، ادامه دهنده ، پاسدار و نگهبان همان فرهنگ اماميه هستند كه علامه مجلسي ها براي حفظ آن خون دل خوردند و امثال بحارالانوار را تأليف كردند و باز از خدمات ارزشمند ايشان نشر مجمع المفهرس بحارالانوار است كه اگر نبود حمايت هاي ايشان در آن دوره از اين مجموعه كلان، با اين سرعت و با آن خوبي منتشر نمي شد و بسياري از محققين و پژوهشگران بي نياز نيستند از مراجعه به معجم الفهرس بنابراين همواره ايشان در ترويج فرهنگ تشيع و انتشار اين آثار، تلاش هايي داشتند كه ميراث مكتوب هم اولويت انتشار آثار اماميه را در برنامه هاي خودش قرار داد و در اين كار تا اندازه اي موفق بود و ما اميدواريم كه بتوانيم اين كار را ادامه بدهيم.
دكتر ايراني همچنين گفت: ما سال گذشته به مناسبت همين روزهاي مقدسي كه بنام اين بزرگواران و مفاخر فرهنگي نامگذاري شده، 3 نشست داشتيم، اين برنامه ها همه يك هدف مهم را پي گيري مي كند و آن ترويج فرهنگ غني ايراني، اسلامي و معرفي آن به متن امروز و بسترسازي براي حمايت از اين توانمندي هاست كه اين مركز بخشي از كارش را اختصاص به اين موضوع داده، البته ما يك كار ديگري را هم شروع كرديم و قرارداد داريم با محققين ارزشمندي كه ارج نامه هاي تخصصي دارند و از مرحوم محمدخان قزويني شروع كرديم تا مرحوم محمدتقي دانش پژوه، كه اين ارج نامه ها كاملا تخصصي است و به محقق و مصحح ياد مي دهد كه چطور با روش هاي تصحيح و روش هاي فهرست نويسي و كارهايي كه محققان در اين زمينه انجام داده اند، آشنا شود. اين هم يكي از مسيرهاي بزرگداشت ماست، البته قرار است بعداً ان شاءالله در 3ـ2 ماه آينده كه اولين آثار منتشر خواهد شد، براي اين بزرگان هم كه در اين امر همكاري دارند، بزرگداشت هايي برگزار كنيم. بديهي است شرايط فرهنگي، اجتماعي و سياسي هرچه فراهم ترباشد، امكان بروز و ظهور استعدادها و توانمندي ها بيشتر مي شود، كاري كه در طول تاريخ پيروان مكتب امام صادق (ع) انجام دادند. بسياري معتقدند كه نهضت ترجمه در حد معمول برگرفته از آموختگان مكتب امام صادق (ع) بوده و نهضت ترجمه به اوج خودش مي رسد و علوم و معارف بيگانگان ايران و روم و غيره ترجمه مي شود. 

مدير عامل مركز پژوهشي ميراث مكتوب افزود: در عصر آل بويه باز يك نوع اين اوج وجود دارد، طاهر بن عباس، وزير آل بويه كه همراه خودش در سفرها گاه 30 شتر كتاب مي برد، خبر نداشت كه روزي يك كتابخانه 40 هزار جلدي شايد در يك كامپيوتر 60 مگابايتي جاي مي گيرد و محققان مي توانند همراه خودشان داشته باشند و با سريع ترين شكل آنچه كه در تاريخ وجود دارد، «سرچ» كنند تحقيق و پيدا كنند و اين شرايط، الان براي ما فراهم شده و ما سعي كرده ايم خودمان را در اين مسيري كه براي بسترسازي دنبال آن هستيم، همگام كنيم. بنابراين اگر ما ميراث مكتوب هستيم، ولي در استفاده از تكنولوژي و فن آوري تلاش مي كنيم، به روز باشيم و ارتباط مان را با موسسات داخلي و خارجي تا اندازه-اي گسترده كرده ايم. عصر بعد از انقلاب كه موسسات فرهنگي گسترش يافت، بخشي از آنها مرهون نوع نگرش و تفكر جناب آقاي مسجد جامعي است. حمايت ايشان از افرادي كه بنظرشان تشخيص مي دادند توان اين كار را دارند، يعني در اين 10 سال واقعاً نوع منش و برخورد ايشان جنبه حمايتي داشت. شايد شما كمتر ايران شناسي را بشناسيد كه اسم ميراث مكتوب را نشنيده باشد يا از اثري خبر نداشته باشد. من چه اينجا و چه در خارج برايم جالب است كه  با اين صد و چهل ـ پنجاه اثري كه منتشر كرده ايم، توانسته ايم جاي خود را در بين علاقه مندان به فرهنگ ايران باز كنيم. خداوند به پيامبر اكرم فرمود كه اگر خشن باشي مردم از دور و برت پراكنده مي شوند و اين طبع خوبي كه آقاي مسجد جامعي داشتند، خيلي كمك كرد و ما افتخار مي كنيم به تمدن و فرهنگ مان و اين راه را ادامه خواهيم داد.

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612