میراث مکتوب – این کتاب مشتمل بر ترجمه 14 مقاله برگزیده از سرشناس ترین محققان غربی در حوزه مطالعاتی تفسیر امامیه است که بین سال های 1990 تا 2015 به یکی از زبان های انگلیسی یا فرانسوی منتشر شده اند.
تاریخ گذاری برخی احادیث تفسیری، بررسی تفاسیر منسوب به امامان شیعه ، تجزیه و تحلیل فنون تفسیری درتفاسیر امامیه، و تطور نظریات تفسیری مفسران امامیه درباره برخی آیات خاص، از جمله موضوعاتی عستند که مقالات این کتاب بدانها می پردازند.
کتاب حاضر در دو بخش اصلی است.در بخش نخست مقالاتی گرد آمده اند که حاوی مباحثی کلی دباره تفسیر امامیه هستند و بر یک موضوع خاص و جزئی متمرکز نیستند. مخصوصا دو مقاله اول که یکی در آمدی بر تفسیر شیعی ، نوشته بر-اشر، و دیگری بحثی درباره چگونگی تعریف تفسیر شیعی، نوشته ریپن است و هر دو در سال 2014 انتشار یافته اند، به خوبی بازتاب دهنده آخرین نگاه ها و یافته های غربیان در این موضوع هستند و می توانند در آمد خوبی بر این کتاب نیز باشند. از سه مقاله دیگر بخش نخست، دو تا مدخل های کوتاه دائره المعارفی هستند که برای مروری سریع بر تفسیر شیعی از نگاه غربیان مفیدند.
بخش دوم کتاب حاضر شامل 9 مقاله است که هریک از آنها بر یک اثر تفسیری خاص ، یک دوره زمانی خاص یا تفسیر یک آیه خاص در آثار تفسیری شیعه متمرکز هستند. مقالات این بخش بر اساس ترتیب تاریخی سوژه ها ، از نخستین قرون هجری تا دوران معاصر، چیده شده اند.
تفسیر امامیه در پژوهش های غربی، مئیربر اشر، اندرو ریپین،تاد لاوسن، تصحیح: محمد علی طباطبایی، قم، دارالحدیث، 1395.
منبع: کتابخانۀ تخصصی تاریخ ایران و اسلام