میراث مکتوب – فواد سزگین، اندیشمند اسلامی و استاد بازنشستهٔ تاریخ علم طبیعی در دانشگاه گوته فرانکفورت آلمان امروز (شنبه)، ۹ تیرماه، در سن ۹۴ سالگی بر اثر بیماری درگذشت.
او مدرس دانشگاه استانبول بود، اما در پی کودتای ۱۹۶۰ میلادی ترکیه این سمت را از دست داد. وی در سال ۱۹۶۱ به آلمان مهاجرت کرد و به عنوان استاد مدعو در دانشگاه فرانکفورت شروع به کار کرد. در سال ۱۹۸۲، سزگین مؤسسه تاریخ علوم اسلامی عربی را تأسیس کرد. امروز این مؤسسه جامعترین مجموعه از متون تاریخ علم عربی – اسلامی در جهان را دارا است.
سزگین، در سال ۱۹۸۳ یک موزه منحصربهفرد در این مؤسسه، با گرد هم آوردن بیش از ۸۰۰ مدل از دستگاههای علمی تاریخی، ابزار و نقشهها، عمدتاً متعلق به عصر طلایی علوم اسلامی تأسیس کرد.
وی در زمینه احیا و بازسازی دستاوردهای تمدنی دانشمندان اسلامی کارهای ماندگاری را از خود به جای گذاشت و یک مرکز نمایشگاهی و موزه ای ارزشمندی را در شهر فرانکفورت و در مرکز انستیتو تاریخ علوم اسلامی این شهر تشکیل داد.
13 جلد کتاب تاریخ ادبیات عربی او (۱۹۶۷-۲۰۰۰) زیر بنای تاریخ علم و فناوری در جهان اسلام و گاهشمار دانشمندان و مهندسان مسلمان است.
مؤسسۀ پژوهشی میراث مکتوب در سال 1384 بزرگداشت این استاد فقید را به همراه نشست «میراث مشترک ایران و عثمانی – تاریخ علم» برگزار کرد که تصاویر آن را در ادامه مشاهده می کنید.