کد خبر:21894
پ
D986D8B4D8B3D8AA201612028229

بزرگداشت «برت فراگنر» برگزار می‌شود

بزرگداشت ایرانشناس برجستۀ اتریشی، برت فراگنر، از سوی مؤسسۀ پژوهشی میراث مکتوب برگزار می‌شود.

به گزارش روابط عمومی مؤسسۀ پژوهشی میراث مکتوب، یکصد و شصت و یکمین نشست این مؤسسه که با همکاری سازمان اسناد و کتابخانۀ ملی جمهوری اسلامی ایران برگزار می‌شود. به بزرگداشت ایرانشناس برجستۀ اتریشی، برت فراگنر، اختصاص دارد.

در این نشست محمود جعفری دهقی، عضو هیئت‌علمی گروه فرهنگ و زبان‌های باستانی دانشگاه تهران، نصرت‌الله رستگار، پژوهشگر بازنشستۀ مؤسسۀ ایران‌شناسی آکادمی علوم اتریش، مارکوس ریتر، ایران‌شناس آلمانی و استاد تاریخ هنر اسلامی دانشگاه وین، علی شهیدی، عضو هیئت‌علمی گروه فرهنگ و زبان‌های باستانی دانشگاه تهران، سعید فیروزآبادی، مترجم و پژوهشگر، و کریستوف ورنر، ایران‌شناس و مدیر بخش ایران‌شناسی دانشگاه بامبرگ آلمان، سخن خواهند گفت و مدیریت جلسه نیز به عهدۀ فریبا افکاری، پژوهشگر، مدرس نسخ خطی و رئیس کتابخانۀ دانشکدۀ مطالعات جهان دانشگاه تهران، است.

برت فراگنر (متولد ۲۷ نوامبر ۱۹۴۱) تحصیلات دانشگاهی خود را در سال ۱۹۶۰ در رشته‌های شرق‌شناسی، ترک‌شناسی، عرب‌شناسی و ایران‌شناسی، و نیز قوم‌شناسی و اسلام‌شناسی در دانشگاه وین آغاز کرد. «تاریخ شهر همدان در شش سده‌ نخست هجری» عنوان پایان‌نامه‌ دکترای فراگنر بود که در سال ۱۹۷۰ به دانشگاه وین ارائه شد. «ادبیات خاطره‌نویسی به مثابه منبعی در خدمت تاریخ نوین ایران» عنوان رساله‌ فوق دکترای او بود که در سال ۱۹۷۷ به پایان رسید و در سال ۱۹۸۰ انتشار یافت. وی در مقاطع متعددی در ایران به سر برد.

فراگنر در ژوئیه ۲۰۱۰ جایزه بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار را به پاس ترویج فرهنگ و تاریخ ایران در فرهنگستان علوم وین دریافت کرد و در سال ۱۳۸۳ نیز منتخب چهارمین همایش چهره‌های ماندگار ایران شد. او در روز پنجشنبه (بیست و پنجم آذرماه ۱۴۰۰ـ شانزدهم دسامبر ۲۰۲۱) در وین از دنیا رفت.

مراسم بزرگداشت برت فراگنر از سوی مؤسسۀ پژوهشی میراث مکتوب که با همکاری سازمان اسناد و کتابخانۀ ملی جمهوری اسلامی ایران روز چهارشنبه ۲۷ بهمن‌ماه ۱۴۰۰، ساعت ۱۸، از طریق پخش زنده (live) در اینستاگرام مؤسسۀ پژوهشی میراث مکتوب به نشانی  @mirasmaktoobبرگزار خواهد شد.

بخشی از سخنرانی‌های این مراسم، در روز برگزاری، به صورت ضبط ‌شده در اینستاگرام بارگذاری خواهد شد.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612