کد خبر:4149
پ
name

بازخوانی و تحلیل نامه های فارسی دوره صفویه

آثار مكتوب زبان فارسي در اقصي نقاط جهان پراكنده است و مكاتيب يا نامه هاي باقي مانده بخشي از اين آثار هستند كه مي توانند بعضي مسايل تاريخي را روشن كنند.

ميراث مكتوب – آثار مكتوب زبان فارسي در اقصي نقاط جهان پراكنده است و مكاتيب يا نامه هاي باقي مانده بخشي از اين آثار هستند كه مي توانند بعضي مسايل تاريخي را روشن كنند. دوره صفويه از دوره هاي مهم تاريخ ايران به ويژه از حيث ارتباط با غرب (اروپا) است. بسياري از مسايل تاريخ معاصر، ريشه در روابط و مناسبات آن دوره دارد. در موزه ملي ورشو، بخش آرشيو اسناد تاريخي چندين نامه فارسي موجود است كه منبع مهمي براي پژوهش در باب روابط ايران و لهستان در عصر صفوي به شمار مي رود.
در اين مقاله ضمن اشاره اي كوتاه به روابط دو كشور به معرفي و بازخواني اين نامه ها پرداخته شده است. علاوه بر اين درباره اشخاصي كه نويسنده و مخاطب نامه ها بوده اند نيز مطالبي ارايه شده كه براي خواننده فارسي زبان كمتر آشناست. موضوع نامه ها اغلب سياسي است و اين مسئله بر اهميت آن ها از حيث تاريخي مي افزايد. در اين نامه ها گاه به صراحت و گاه با اشاره مسائل في ما بين مورد بحث قرار گرفته است و در نهايت معلوم مي شود كه وجود دشمن مشترك (عثماني) عامل اصلي نزديكي ميان شاهان صفوي و حكمرانان لهستان بوده است.

براي مطالعه متن كامل مقاله «بازخوانی و تحلیل نامه های فارسی دوره صفویه» نوشته محمد تقوي و استانيسلاو ياشكوفسكي كه در شماره پنجم اسناد بهارستان منتشر شده است بر روي فايل پايين كليك كنيد.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612