- مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب - https://mirasmaktoob.com -

سخنرانی دکتر بدرالزمان قریب دربارۀ «واژۀ نقره در زبان های ایرانی و ادبیات فارسی» بر روی وبگاه چهارراه

میراث مکتوب – فیلم سخنرانی دکتر بدرالزمان قریب دربارۀ «واژۀ نقره در زبان های ایرانی و ادبیات فارسی» بر روی وبگاه چهارراه قرار گرفت.

 

 

این سخنرانی به بررسی واژه‌های نقره، سیم و ارده در زبان‌های فارسی باستان، اوستایی، سنسکریت، یونانی، بلخی، سغدی و چند زبان دیگر می‌پردازد و سیر تحول و تطور آن را مرور می‌کند.

این نشست در تاریخ ۱۲ اسفندماه سال ۱۳۹۳ از طرف گروه زبان‌شناسی دانشگاه شهید بهشتی در دانشکدۀ ادبیات این دانشگاه برگزار شد.

فیلم این نشست را اینجا [1] مشاهده کنید.

دربارۀ دکتر بدرالزمان قریب

بدرالزمان قریب در سال ۱۳۰۸ در تهران به دنیا آمد و تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در همین شهر گذراند. پس از دریافت مدرک لیسانس زبان و ادبیات فارسی و گذراندن یک سال در رشته پزشکی در دانشگاه تهران، به آمریکا رفت. دکتر قریب سال ۱۳۴۰ با استفاده از بورس شاگردان اول، به دانشگاه کالیفرنیا در برکلی وارد شد و با راهنمایی پروفسور هنینگ به تحقیق پرداخت و پایان‌نامه دکتری خود را با عنوان «تحلیل ساختاری فعل در زبان سُغدی» نوشت. او پس از بازگشت به ایران در دانشگاه‌های شیراز و تهران به تدریس پرداخت و در حال حاضر عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی و مدیر گروه گویش‌شناسی است. وی تنها بانویی است که عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی است.

دو کتاب از آثار بدرالزمان قریب به عنوان کتاب سال جمهوری اسلامی ایران از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزیده شده‌: کتاب فرهنگ زبان سُغدی در سال ۱۳۷۴ و کتاب زبان‌های خاموش که در سال ۱۳۶۵ منتشر گردیده است.

منبع: سایت چهارراه [2]

[3]
[4]