- مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب - https://mirasmaktoob.com -

رونمایی کتاب «وحدت متعالی ادیان در اندیشه مولانا»

میراث مکتوب- نشست «ما برای وصل کردن آمدیم»، و رونمایی کتاب «وحدت متعالی ادیان در اندیشه مولانا» یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ با حضور سعدخان، رئیس موسسه فرهنگی اکو، محمود شالوئی، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و نویسنده کتاب، انشاءالله رحمتی، پژوهشگر و مترجم حوزه فلسفه و عرفان، اردشیر صالح‌پور، نویسنده، نمایشنامه‌نویس و پژوهشگر هنرهای نمایشی، همایون همتی، استاد دانشگاه و پژوهشگر حوزه‌های دین، عرفان و فلسفه و نسترن نصرت‌زادگان، مترجم، در سرای اهل قلم نمایشگاه برگزار شد.

در این نشست، سعدخان، رئیس موسسه فرهنگی اکو، برای نوشتن کتاب «وحدت متعالی ادیان در اندیشه مولانا»، به محمود شالوئی، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی تبریک گفت و جایگاه مولانا در سطح جهان را مرور کرد.

وی گفت: موسسه فرهنگی اکو همواره از پژوهشگران حمایت می‌کند.

انشاءالله رحمتی، پژوهشگر و مترجم حوزه فلسفه و عرفان در بخش دیگری از نشست مذکور گفت: به نظرم می‌آید که ما باید به این امر توجه کنیم که نباید از منظر ادبیات فارسی به آثار مولانا نگاه کنیم زیرا زبان آن شاعر، یک زبان رمزگون است. رمز مثل ماه است در پشت کوه.
وی افزود: همه حکایت‌های مثنوی، تمثیل هستند و ما باید آنها را رمزگشایی کنیم.

این پژوهشگر و مترجم حوزه فلسفه و عرفان بیان کرد: من فکر می‌کنم که مولانا در ساحت تفکر خلاق با ما سخن می‌گوید و می‌خواهد بیداری معنوی را در مخاطبانش ایجاد کند. او نماینده ایران فرهنگی است و مرجع وحدت متعالی ادیان به حساب می‌آید. مولانا می‌گوید: «اختلاف خلق از نام اوفتاد/ چون به معنی رفت آرام اوفتاد.»

اردشیر صالح‌پور، نویسنده، نمایشنامه‌نویس و پژوهشگر هنرهای نمایشی نیز در نشست ادبی «ما برای وصل کردن آمدیم»، گفت: به طور کلی بشر و بویژه ایرانیان تمایل زیادی به قصه‌گویی و قصه‌نیوشی دارند و همه هنرها به نوعی قصه‌گو هستند.

وی افزود: مولانا فکر می‌کند که جهان قصه‌ای است که خداوند آن را روایت می‌کند، بنابراین مثنوی را با روش قصه در قصه نوشته است.

این نویسنده بیان کرد: مولانا می‌خواهد مخاطبانش را از کثرت به وحدت برساند.

صالح‌پور گفت: محمود شالوئی، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در کتاب «وحدت متعالی ادیان در اندیشه مولانا» به سه موضوع عشق، رستگاری و دین پرداخته است.

محمود شالوئی، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و نویسنده کتاب، در بخش دیگری از نشست مذکور، اشعاری از مثنوی مولانا را خواند و شخصیت مولانا را توصیف کرد.

سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۱۷ اردیبهشت آغاز شده و تا ۲۷ اردیبهشت‌ ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی(ره) ادامه خواهد یافت. هم‌زمان با برگزاری بخش حضوری نمایشگاه کتاب ۱۴۰۴ تهران، بخش مجازی نمایشگاه نیز در سامانه book.icfi.ir امکان خرید غیرحضوری کتاب را برای علاقه‌مندان فراهم کرده است.

منبع: ستاد خبری سی‌و‌ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران

[1]
[2]